Slik lager du superrask julekonfekt
Skal du lage hjemmelaget julekonfekt? Med bare tre ingredienser i hver bit tryller du raskt fram et godtebord for enhver smak. Julekonfekt gir ekstra julestemning - enten som spiselig julegave eller som julegodteri!
Julekonfekt: Sjokoladenougat
Blandingen av mørk sjokolade og søt nougat gir disse godbitene en perfekt sødme. Hjemmelaget julekonfekt med nougat er en perfekt gave til jul eller til noen du er glad i, i førjulsstria.
Oppskrift på sjokoladenougat:
Ingredienser:
- Hakkede mandler, 100 gram
- Nougat, 250 gram
- Sjokolade 70 %, 100 gram
Tips! Husk ekstra små muffinsformer.
- Rist mandlene litt ekstra i en tørr stekepanne under omrøring.
- Grovhakk nougaten og sjokoladen. Smelt sammen nougat og sjokolade i en kjele over vannbad.
- Ha i ¾ av de ristede mandlene.
- Fordel blandingen i formene. Strø resten av mandlene over.
- La dem stå kaldt over natten.
Oppbevar sjokoladenougaten kjølig, gjerne i et stort glass med lokk.
Les også: Oppskrift: Hvit eplegløgg

Julekonfekt: Mandelfylte dadler
Det finnes ikke julekonfekt uten saftige dadler. Her finner du oppskriften på søte dadler til jul. Mandelmassen holder seg saftig og fin inni dadlene. Du kan også smaksette den med rom eller konjakk.
Oppskrift på dadler:
Ingredienser:
- Friske dadler, 20 stk.
- Mandelmasse, 200 gram
- Melis, 1 spiseskje
Antall: Ca. 40 stk.
Slik gjør du:
- Lag et snitt i dadlene på lengden og fjern steinene.
- Form mandelmassen til 20 små ovale kuler. Trykk forsiktig inn en kule i hver daddel. Skjær dadlene tvers over.
- Oppbevar dadlene kjølig, gjerne i et glass med tett lokk. Pudre over melis rett før servering.
TIPS! Tørkede dadler er veldig søte og kan brukes som søtningsmiddel i matlagning. De er også gode å fylle med for eksempel gorgonzola. Da bør du i stedet toppe dem med litt hakkete valnøtter.
Les også: 7 luksuriøse juledesserter

Julekonfekt: Hjemmelaget julemarsipan
Julekonfekt av marsipan hører julen til, og er godt både med og uten tilsetning av brennevin. Her finner du en enkel og god oppskrift på julemarsipan.
Oppskrift på hjemmelaget marsipan:
Ingredienser:
Hasselnøtter, 20 stk.
Marsipan 50%, 200 gram
Konjakk, 1 spiseskje
Slik gjør du:
- Rist nøttene forsiktig i en tørr stekepanne.
- Riv marsipanen grovt på et rivjern og bland den med konjakk.
- Rull ut 20 små baller av marsipanen. Trykk dem litt flate, og press ned en nøtt i hver.
- Oppbevar marsipanknappene kjølig i et glass med tettsittende lokk.
Her finner du oppskriften på å lage hundre prosent hjemmelaget marsipan.

Julekonfekt: Peanøttknekk
Julekonfekt med kombinasjonen av salt og søtt. Den bør spises innen en uke.
Oppskrift på peanøttknekk
Vanskelighetsgrad: 1
Tid: 15 min.
Antall: ca. 20 biter
Ingredienser:
1 ss rapsolje
1 dl salte peanøtter
3 dl sukker
Slik gjør du:
Legg et bakepapir i bunnen av en langpanne og pensle med olje. Strø peanøttene utover papiret.
Smelt sukkeret uten å røre i en teflonpanne til det har fått en gyllenbrun farge. Hell sukkeret over nøttene og la det stivne. Brekk knekket i biter og pakk i papir.
Les også: Slik lager du vakker julekrans
