Julepunsjkake med eplekompott
En skandinavisk julevariant av tiramisù, med svensk punsj i stedet for marsalavin, eller du kan bruke annen litt søt dessertvin hvis du har. Kjøp gjerne ferdig sukkerbrød hvis du har dårlig tid.
Vanskelighetsgrad:★ ★ ★ ★
Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4–6
Ingredienser:
100 g sukkerbrød
½ dl sterk kaffe
½ dl svensk punsj eller søt dessertvin
2 dl kremfløte
150 g naturell kremost
½ ts malt kanel
½ ts malt kardemomme
2 ss melis
Eplekompott:
2 grønne epler
2 ss smør
3 ss brunt sukker
¼ dl malt kardemomme
1 ss presset sitronsaft
revet skall av ½ godt vasket sitron
2 kvister sitronmelisse
Slik lager du julepunsjkake:
- Legg sukkerbrødet i en form på ca. 20 x 20 cm og ca. 6 cm i høyden (bruk gjerne en gratengform av glass). Bland kaffe og punsj/dessertvin og drypp blandingen over sukkerbrødet.
- Visp kremfløten lett og ha i kremosten. Visp kremen glatt.
- Bland kanel, kardemomme og melis og sikt det ned i kremen. Bland godt. Fyll kremen i en kakesprøyte og sprøyt over sukkerbrødet i pene topper.
Slik lager du eplekompott:
- Skrell eplene og skjær dem i terninger på ca. 1 x 1 cm. Stek epleterningene i smør. Ha i sukker, kardemomme, sitronsaft og -skall. La det steke litt videre til kompotten har fått en ganske myk konsistens. La den avkjøles.
- Finhakk sitronmelisseblader og rør dem ned i eplekompotten rett før servering. Sikt kanel over tiramisùen og server med eplekompott. Pynt med sitronmelisseblader.