Sukkerfri sjokoladekuler med to ingredienser!
Disse godbitene kan du kose deg med i hverdagen.
Selvsagt er vi opptatt av å ha en sunn og god helse, men det er jo ikke dermed sagt at vi ikke liker å kose oss.
I helgene unner vi oss gjerne en godbit eller to, mens i hverdagen liker vi å kose oss med deilig snacks, sunne kaker og sukkerfrie desserter.
Sunne brownies-kjerner med kokos
Nå har matblogger Pia Skevik delt sin deilige oppskrift på brownies-kjerner.
Disse er helt suverene – de kan lages av kun to, eventuelt tre ingredienser!
Du trenger:
En pakke ferske medjoldadler
Bakekakao
Revet kokos (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Legg dadlene i en bolle med vann ca en time. Hvis dadlene er "små" og lyse kan det hende de bør ligge litt ekstra, det merker du fort når du prøver å presse ut steinene.
2. Press ut steinene og ha dadlene (uten steiner altså) i en foodprosessor (du kan sikkert bruke en kraftig stavmikser og).
3. Start med 1 ss kokos og 1 ss bakekakao og bland til det kommer helt sammen.
4. Ta ut litt og smak på konsistensen. Sansynligvis må du ha i enda en ss kokos og bakekakao til, minst.
Sunne brownies-kjerner uten sukker
Ønsker du å lage sjokoladekuler uten kokos, er fremgangsmåten helt lik – minus kokosen såklart.
Du kommer til å trenge litt mer bakekakao, for du ruller dem også i bakekakao.
Ha en teskje i bakepulveret, løft den ut og rull forsiktig – hvis det ikke dekker ordentlig kan du rulle den litt til. Lykke til!