© Studio Dreyer Hensley og Mats Wildén

Oppskrift på sunne energibarer

Når jeg først er i gang, lager jeg en stor porsjon energibarer. De har lang holdbarhet. Dermed har du også noe i bakhånd når du blir småsulten og trenger en god snack.

8. mars 2019 av Berit Nordstrand

Oppskrift for 4 personer

Ingredienser

100 g Havregryn

65 g Rosiner

100 g Mandler 

50 g Solsikke, frø

50 g Aprikos, soltørket

1 stk Eggeplomme, rå

1 dl Honning

2 stk. Sitronskall

100 g Smør 


Slik lager du energibarer:

1. Sett stekeovnen på 180 °C.

2. Grovhakk mandler og del aprikosene i biter. Bland alle ingrediensene. 

3. Kjevle ut et 2 cm tykt lag på et bakepapir som legges på en stekeplate.

4. Stek tørt i ovnen, 20-25 min. Avkjøl på rist.

5. Skjær i stykker når den bakte massen er avkjølt. Er ikke energibarene sprø, kan du la dem stå noen ekstra minutter i stekeovnen.

Tips: Bruker du for høy temperatur når du rister i ovnen blir næringsinnholdet ødelagt.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...