Oppskrift på hjemmelaget burgerbrød

Det er både enkelt og godt å bake egne hamburgerbrød.

Oppskrift på hjemmelaget burgerbrød
© Lisa Björner

Hamburgerbrød

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 brød

  • 6¼ g gjær
  • ½ dl melk, romtemperert
  • ¼ egg
  • ¼ dl rapsolje
  • ¼ ss honning
  • ¼ ts salt
  • 1½ dl hvetemel (390–420 g)

Pensling:

  • 12 g smør eller
  • ¼ egg
  • ¼ ss vann

Garnering:

  • sesamfrø
  • valmuefrø

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Hell melk i bollen og rør til g jæren er løst opp. Tilsett egg, olje, honning og salt samt nesten alt melet (spar litt til utbaking). Arbeid deigen smidig i maskin i ca. 10 min. eller i ca. 20 min. for hånd. Tilsett mer mel hvis nødvendig. Dekk til bollen med plastfolie og la heve i 30–60 min. til den er dobbel størrelse.
  1. Ta deigen på en melet arbeidsflate og del den i 8–10 biter. Form bitene til runde boller. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la dem heve i ca. 1 ½ time. Trykk forsiktig ned bollene etter halvdelen av tiden.
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret til pensling, eller visp egget med vannet. Pensle brødene med smør eller egg. Strø ev. sesam- eller valmuefrø over de brødene som er penslet med egg.
  1. Stek brødene midt i ovnen i 10–12 min. til de er gyllenbrune. Pensle brødene som har vært penslet med smør, med litt mer smør. La brødene avkjøles på rist.
© Lisa Björner