© Skovdal & Skovdal/Allt om Mat

Brunede kartofler

Deilig oppskrift på poteter du kan lage til all slags julemat

1. desember 2015 av Gitte Heidi Rasmussen

På fransk heter denne danske spesialiteten Pommes de terre danoises. Potetene er et klassisk følge til den danske juleanden, men passer også godt til vår juleribbe.

 

Vanskelighetsgrad: 1/4

Tid: 30 min. + 10 min. steketid

Antall personer: 6

 

1 kg små poteter

1 dl sukker (90 g)

25 g smør

50 g hasselnøttflak

 

Slik gjør du:

1. Kok potetene møre i lettsaltet vann i ca. 15 min. og skrell dem. Hell varmt vann over potetene, og la dem stå i 5 min. Hell fra vannet.

2. Smelt sukkeret i en stekepanne ved middels varme til det er lysebrynt. Tilsett smør, la det koke opp og tilsett potetene. Glasér potetene ved middels varme, rist pannen jevnlig slik at potetene blir brunet og glasert hele veien rundt.

3. Dryss hasselnøtt flak over potetene, og glasér i ytterligere et par min.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...