© Skovdal & Skovdal/Allt om Mat

Rødkål med tyttebær

Etter å ha smakt denne, kommer du aldri til å vende tilbake til rødkål på pose!

1. desember 2015 av Skovdal & Skovdal/Allt om Mat

Rødkålen kan du lage i forveien og bare varme opp rett før servering. Den holder seg i opptil en uke i kjøleskapet og kan også fryses.

 

Vanskelighetsgrad: 1/4

Tid: 20 min. + 30 min. koketid

Antall personer: 6-8

 

1 lite rødkålhode, ca. 600 g

1 ss smør

1 dl rødvinseddik

2 dl ripssaft

1 ts flaksalt

200 g tyttebærsyltetøy

 

Slik gjør du:

1. Finsnitt kålen, og sauter den i smør i en kasserolle. Tilsett eddik når kålen har falt sammen, og la det koke kraftig i et par min. Tilsett ripssaft og salt, og legg på lokk. La kålen koke ved svak varme i ca. 30 min.

2. Vend i tyttebærsyltetøyet, og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med sukker og ev. mer salt.

Kanskje er du også interessert i...