
Passer til: tapas, spekemat, kjøttretter, grønnsaksretter
400 g potet
1 liter solsikkeolje
3 ss aioli
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts røkt paprika
1 ss søtt paprikapulver
1 rød spisspaprika
4 gode tomater
2 ss rødvinseddik salt
Bravas-saus:
3 ss god ekstra virgin
olivenolje
1 liten løk, finhakket
Slik gjør du:
Bravas-saus:
1. Prikk hull i tomater og paprika til bravas-sausen. Legg dem på et stekebrett og sett under grillen i ovnen på maks temperatur.
2. Sørg for at grønnsakene blir nesten brent i skallet. Snu forsiktig og stek videre til de er mørke.
3. Ta ut og avkjøl. Riv av skall og skrap bort membran og frø fra paprika.
4. Hakk tomat- og paprikakjøttet.
5. Ha olje i en gryte. Surr løken myk på medium varme. Tilsett paprika, tomat, hvitløk og krydder. Varm opp og småkok i 10 minutter.
6. Finn frem en stavmikser og kjør glatt. Smak til med eddik og salt. Kjøl ned.
Poteter:
1. Skrell potetene og del i store terninger. Hvis du har fine små poteter, deler du dem i fire med skallet på. Kok møre i saltet vann. Sil av vannet.
2. Avkjøl potetene.
3. Du kan servere potetene slik de er, eller du kan fritere dem:
4. Varm oljen til 150–160 grader. Friter litt potet av gangen. Når de er sprø og gylne, legges de over på rist med kjøkkenpapir. Salt lett.
5. Server med aioli og bravas-saus på toppen.
Les også: Her er 12 fristende salater