Oppskrift på deilig patatas bravas
Er du i Spania, kan du nesten ikke bestille tapas uten å ta med patatas bravas. Denne deilige potetretten serveres med majones og en spicy saus på toppen. Den finnes i mange varianter. Dette er min foretrukne måte å lage den på.
Passer til: tapas, spekemat, kjøttretter, grønnsaksretter
400 g potet
1 liter solsikkeolje
3 ss aioli
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts røkt paprika
1 ss søtt paprikapulver
1 rød spisspaprika
4 gode tomater
2 ss rødvinseddik salt
Bravas-saus: 3 ss god ekstra virgin
olivenolje
1 liten løk, finhakket
Slik gjør du:
Bravas-saus:
Prikk hull i tomater og paprika til bravas-sausen. Legg dem på et stekebrett og sett under grillen i ovnen på maks temperatur.
Sørg for at grønnsakene blir nesten brent i skallet. Snu forsiktig og stek videre til de er mørke.
Ta ut og avkjøl. Riv av skall og skrap bort membran og frø fra paprika.
Hakk tomat- og paprikakjøttet.
Ha olje i en gryte. Surr løken myk på medium varme. Tilsett paprika, tomat, hvitløk og krydder. Varm opp og småkok i 10 minutter.
Finn frem en stavmikser og kjør glatt. Smak til med eddik og salt. Kjøl ned.
Poteter:
Skrell potetene og del i store terninger. Hvis du har fine små poteter, deler du dem i fire med skallet på. Kok møre i saltet vann. Sil av vannet.
Avkjøl potetene.
Du kan servere potetene slik de er, eller du kan fritere dem:
Varm oljen til 150–160 grader. Friter litt potet av gangen. Når de er sprø og gylne, legges de over på rist med kjøkkenpapir. Salt lett.
Server med aioli og bravas-saus på toppen.
Les også: Her er 12 fristende salater