Salat til grillmat
© Per Ranung

En smakfull og rasklaget salat som passer perfekt til grillmat

Salaten smaker friskt av lime og koriander og søtt av tomater og grillet fersk mais. Sørg for å grille maisen slik at den får en lett røyksmak.

21. august 2023 av Gunilla Von Heland

Oppskrift på meksikansk tomatsalat

Tid: 10 min.

Antall personer: 4

  • 2 ferske maiskolber
  • 500 g tomater i ulike farger
  • 1 pakke svarte bønner
  • 1 pakke kidneybønner
  • 1 liten rødløk
  • 1 bunt koriander
  • 2 ss ferskpresset limesaft
  • 2 ss rapsolje
  • 1 krm salt

Slik gjør du:

  1. Fjern skall og «silkehår» på maisen. Grill maiskolbene eller stek dem i en varm stekepanne. I stekepannen kan de trenge å dampkokes med en skvett vann under lokk før de ristes dersom de er tørre.
  2. Skjær maiskornene fra kolben. Skjær tomatene i biter. Bland mais og tomater.
  3. Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne av. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Hakk korianderen. Bland koriander, løk og bønner med tomater og mais.

Pssst: Har du ikke mulighet til å grille fersk mais, kan du fint bruke maiskorn på boks.

Salat med grillet mais

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...