Oppskrift på meksikansk tomatsalat
Tid: 10 min.
Antall personer: 4
- 2 ferske maiskolber
- 500 g tomater i ulike farger
- 1 pakke svarte bønner
- 1 pakke kidneybønner
- 1 liten rødløk
- 1 bunt koriander
- 2 ss ferskpresset limesaft
- 2 ss rapsolje
- 1 krm salt
Slik gjør du:
- Fjern skall og «silkehår» på maisen. Grill maiskolbene eller stek dem i en varm stekepanne. I stekepannen kan de trenge å dampkokes med en skvett vann under lokk før de ristes dersom de er tørre.
- Skjær maiskornene fra kolben. Skjær tomatene i biter. Bland mais og tomater.
- Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne av. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Hakk korianderen. Bland koriander, løk og bønner med tomater og mais.
Pssst: Har du ikke mulighet til å grille fersk mais, kan du fint bruke maiskorn på boks.
