Oppskrift på sunn havregrøt med gurkemeie og nøttecrunch topping

En myk og god havregrøt som varmer innvendig. Gurkemeie booster immunforsvaret, og kardemomme og kanel gir en god og varm følelse.

Oppskrift på sunn havregrøt med gurkemeie og nøttecrunch topping
© Nancy Bundt

Antall: 1 porsjon

Dette trenger du

1 1⁄2 dl glutenfrie havregryn

2 1⁄2 dl vann

1⁄2 dl kokosmelk

1 ts honning

1 ts gurkemeie

1⁄4 ts ceylonkanel

1⁄4 ts kardemomme

En klype salt

Slik gjør du

  1. Ha vann og havregryn i en liten kjele og sett den på middels varme.
  2. Rør om og spe med kokosmelk.
  3. Ha i honning, gurkemeie, kanel og kardemomme og bland godt.
  4. Rør i grøten helt til den har blitt tykk og smidig. Smak til med salt.
Oppskrift på sunn havregrøt med gurkemeie og nøttecrunch topping
© Nancy Bundt

Topping

  • Bananskiver
  • Frø- og nøttecrunch (oppskrift under)
  • Bringebær- og chiasyltetøy
  • Frysetørkede bringebær
  • Honning eller lønnesirup
Oppskrift på sunn havregrøt med gurkemeie og nøttecrunch topping

Tenk deg en tallerken full av fargerike grønnsaker, frukt og bær – da forstår du hva Irina Smit (35) mener med «Happy Foods». Fargerik mat gjør deg gladere, mener hun.

© Nancy Bundt

Frø- og nøttecrunch

Dette er en knasende og sprø granolalignende topping som passer godt til å spises som snacks som den er, eller til å ha som topping på smoothie, chiapudding eller yoghurt.

Det er også en fin måte å bruke opp rester som er i skapet på. Du trenger ikke bruke akkurat de nøttene eller frøene som jeg bruker her. Hvis du for eksempel har en liten rest av hasselnøtter eller cashewnøtter, kan du bruke det istedenfor en av nøttetypene under.

Antall: 2 stekebrett

Dette trenger du

2 dl solsikkefrø

2 dl sesamfrø

2 dl gresskarkjerner

1 dl lønnesirup

1⁄2 ts himalayasalt

2 ts ceylonkanel

3 dl valnøtter

3 dl mandler

Slik gjør du

  1. Ha solsikkefrø, sesamfrø og gresskarkjerner i en stor bolle.
  2. Hakk opp valnøtter og mandler i grove biter og ha det i bollen.
  3. Tilsett lønnesirup, salt og ceylonkanel og bland godt.
  4. Fordel på to bakepapirkledde stekebrett.
  5. Stek det i ovnen i to omganger ved 170 °C i 25 minutter.
  6. Rør flere ganger underveis.
  7. Avkjøl helt så det blir sprøtt før du har det over på glass eller krukker.