Irina Smit har helt siden tidlig barndom likt å eksperimentere med ulike oppskrifter på kjøkkenet, så det lå vel egentlig i kortene at hun skulle bli kokk. Denne høsten gir hun ut boken «Happy Foods» som er proppet med fargerike og sunne oppskrifter.
Hun gir deg nå oppskriften på de beste gulrotvaflene.
Les mer om Irina og sunn mat du blir glad av her!
Gulrotvafler er også veldig godt likt blant barn. Et bra alternativ til matpakke og tur-mat til barna. Vaflene er veldig gode uten noe på også! De har mye smak fra alt krydderet og holder seg myke en god stund. Server vaffelen med mandelsmør, rørte bær, eple- og bananskiver, granateple og tørkede bær.
Antall: 10 vafler
Dette trenger du
4 egg
3 store gulrøtter eller 4 små
3 dl kokosmelk
3 dl havremelk
7 dl glutenfrie havregryn
3 ss kokossukker
2 ts kardemomme
2 ts ceylonkanel
1⁄2 ts salt
1 ts bakepulver
1⁄2 ts gurkemeiepulver
Slik gjør du
- Skjær gulrøttene i terninger.
- Ha egg, gulrøtter og melk i en blender. Blend godt.
- Tilsett havregryn, kokossukker, kardemomme, kanel, himalayasalt, bakepulver, gurkemeiepulver og salt og kjør alt til en jevn røre.
- La røren stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter før vaflene stekes i vaffeljern.

MATPAKKE Disse vaflene er et bra alternativ til den tradisjonelle matpakken
© Nancy Bundt
Tenk deg en tallerken full av fargerike grønnsaker, frukt og bær – da forstår du hva Irina Smit (35) mener med «Happy Foods». Fargerik mat gjør deg gladere, mener hun.
© Nancy BundtServerings tips
Server med rørte bær – min favoritt er rørte bringebær og solbær blandet med litt kokossukker og chiafrø. Kan også serveres med mandelsmør, epleskiver, blåbær, jordbær og granateple.
Og om du ønsker den litt søtere – en liten teskje med honning eller lønnesirup over til slutt.