Smakfulle og myke gulrotvafler

Det er ikke på noen måte en vanlig vaffel, men en vaffel med masse topping som er et eget måltid i seg selv. Mettende og næringsrik – og vi kan love deg at den er veldig god!

Oppskrift på sunn Smakfulle og myke gulrotvafler de beste vaflene
© Nancy Bundt

Gulrotvafler er også veldig godt likt blant barn. Et bra alternativ til matpakke og tur-mat til barna. Vaflene er veldig gode uten noe på også! De har mye smak fra alt krydderet og holder seg myke en god stund. Server vaffelen med mandelsmør, rørte bær, eple- og bananskiver, granateple og tørkede bær.

Antall: 10 vafler

Dette trenger du

4 egg

3 store gulrøtter eller 4 små

3 dl kokosmelk

3 dl havremelk

7 dl glutenfrie havregryn

3 ss kokossukker

2 ts kardemomme

2 ts ceylonkanel

1⁄2 ts salt

1 ts bakepulver

1⁄2 ts gurkemeiepulver

Slik gjør du

  1. Skjær gulrøttene i terninger.
  2. Ha egg, gulrøtter og melk i en blender. Blend godt.
  3. Tilsett havregryn, kokossukker, kardemomme, kanel, himalayasalt, bakepulver, gurkemeiepulver og salt og kjør alt til en jevn røre.
  4. La røren stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter før vaflene stekes i vaffeljern.
Oppskrift på sunn Smakfulle og myke gulrotvafler de beste vaflene

MATPAKKE Disse vaflene er et bra alternativ til den tradisjonelle matpakken

© Nancy Bundt
Oppskrift på sunn Smakfulle og myke gulrotvafler de beste vaflene

Tenk deg en tallerken full av fargerike grønnsaker, frukt og bær – da forstår du hva Irina Smit (35) mener med «Happy Foods». Fargerik mat gjør deg gladere, mener hun.

© Nancy Bundt

Serverings tips

Server med rørte bær – min favoritt er rørte bringebær og solbær blandet med litt kokossukker og chiafrø. Kan også serveres med mandelsmør, epleskiver, blåbær, jordbær og granateple.

Og om du ønsker den litt søtere – en liten teskje med honning eller lønnesirup over til slutt.