Smakfulle og myke gulrotvafler
Det er ikke på noen måte en vanlig vaffel, men en vaffel med masse topping som er et eget måltid i seg selv. Mettende og næringsrik – og vi kan love deg at den er veldig god!
Gulrotvafler er også veldig godt likt blant barn. Et bra alternativ til matpakke og tur-mat til barna. Vaflene er veldig gode uten noe på også! De har mye smak fra alt krydderet og holder seg myke en god stund. Server vaffelen med mandelsmør, rørte bær, eple- og bananskiver, granateple og tørkede bær.
Antall: 10 vafler
Dette trenger du
4 egg
3 store gulrøtter eller 4 små
3 dl kokosmelk
3 dl havremelk
7 dl glutenfrie havregryn
3 ss kokossukker
2 ts kardemomme
2 ts ceylonkanel
1⁄2 ts salt
1 ts bakepulver
1⁄2 ts gurkemeiepulver
Slik gjør du
- Skjær gulrøttene i terninger.
- Ha egg, gulrøtter og melk i en blender. Blend godt.
- Tilsett havregryn, kokossukker, kardemomme, kanel, himalayasalt, bakepulver, gurkemeiepulver og salt og kjør alt til en jevn røre.
- La røren stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter før vaflene stekes i vaffeljern.
Serverings tips
Server med rørte bær – min favoritt er rørte bringebær og solbær blandet med litt kokossukker og chiafrø. Kan også serveres med mandelsmør, epleskiver, blåbær, jordbær og granateple.
Og om du ønsker den litt søtere – en liten teskje med honning eller lønnesirup over til slutt.