Den beste søtpotetlasagnen - sunn og smakfull
En varm middagsrett som passer til hele familien. Her brukes det søtpotetskiver som «lasagneplater» og en tomatbasert grønnsakssaus med sopp og røde linser.
Det er alltid en sikker vinner å lage en rett med smeltet ost. Denne retten er en god klassiker med en sunn vri. Lag en frisk salat eller ha rå grønnsaks-stenger ved siden av, og kanskje varme speltrundstykker.
Antall: 4 porsjoner
Dette trenger du
2 store søtpoteter
Olivenolje
2 rødløk
12 sjampinjonger
Fire never frisk spinat
1 boks hakkede tomater (390 g)
1 boks kokte, røde linser
3 ss tomatpuré
1 ts eplesidereddik
1 ss kokossukker
1 ts salt
2 ss tørket oregano en neve frisk basilikum
1 ts svart pepper
150–200 g revet ost
Slik gjør du
- Start med å skrelle søtpotetene og skjære dem i 1 cm tykke, runde skiver. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, ha litt olivenolje over.
- Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Skivene skal bli akkurat myke, pass på at de ikke blir brent i kantene.
- Mens søtpotetskivene stekes, lager du tomatsausen.
- Finhakk løken og soppen og surr det i en kjele med litt olivenolje. La steke på svak varme til det har blitt mykt, løken er blitt blank og soppen har krympet en del.
- Tilsett så hakkede tomater, linser, tomatpuré, eplesidereddik, kokossukker, krydder og urter. La det småkoke under lokk i 15–20 minutter.
- Legg litt av de skivede søtpotetene i bunnen av en form. Legg deretter på et lag av sausen, så fersk spinat og revet ost.
- Fortsett med et lag til. Ha resten av osten på toppen og stek i 15–20 minutter ved 200 °C til osten er gyllen.
- Lasagnen er best når den har stått en stund og fått satt seg litt. Den kan være litt løs med en gang den kommer ut av ovnen.
- Mitt tips er faktisk å lage den dagen før du har tenkt å ha den til middag, da blir den aller best og smakene har fått satt seg ordentlig. Varm den da opp rett før den skal spises. 15 minutter på 200 °C i varmluft.