Oppskrift på sunn søtpotetlasagne den beste
© Nancy Bundt

Den beste søtpotetlasagnen - sunn og smakfull

En varm middagsrett som passer til hele familien. Her brukes det søtpotetskiver som «lasagneplater» og en tomatbasert grønnsakssaus med sopp og røde linser.

13. oktober 2020 av Irina Smit

Irina Smit har helt siden tidlig barndom likt å eksperimentere med ulike oppskrifter på kjøkkenet, så det lå vel egentlig i kortene at hun skulle bli kokk. Denne høsten gir hun ut boken «Happy Foods» som er proppet med fargerike og sunne oppskrifter.

Hun gir deg nå oppskriften på denne gode søtpotetlasagnen. 

Les mer om Irina og sunn mat du blir glad av her! 

Det er alltid en sikker vinner å lage en rett med smeltet ost. Denne retten er en god klassiker med en sunn vri. Lag en frisk salat eller ha rå grønnsaks-stenger ved siden av, og kanskje varme speltrundstykker.

Antall: 4 porsjoner

Dette trenger du 

2 store søtpoteter

Olivenolje

2 rødløk

12 sjampinjonger

Fire never frisk spinat

1 boks hakkede tomater (390 g) 

1 boks kokte, røde linser

3 ss tomatpuré

1 ts eplesidereddik

1 ss kokossukker

1 ts salt

2 ss tørket oregano en neve frisk basilikum 

1 ts svart pepper 

150–200 g revet ost

Oppskrift på sunn søtpotetlasagne den beste
© Nancy Bundt

Slik gjør du

  1. Start med å skrelle søtpotetene og skjære dem i 1 cm tykke, runde skiver. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, ha litt olivenolje over.
  2. Stek i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Skivene skal bli akkurat myke, pass på at de ikke blir brent i kantene.
  3. Mens søtpotetskivene stekes, lager du tomatsausen.
  4. Finhakk løken og soppen og surr det i en kjele med litt olivenolje. La steke på svak varme til det har blitt mykt, løken er blitt blank og soppen har krympet en del.
  5. Tilsett så hakkede tomater, linser, tomatpuré, eplesidereddik, kokossukker, krydder og urter. La det småkoke under lokk i 15–20 minutter.
  6. Legg litt av de skivede søtpotetene i bunnen av en form. Legg deretter på et lag av sausen, så fersk spinat og revet ost.
  7. Fortsett med et lag til. Ha resten av osten på toppen og stek i 15–20 minutter ved 200 °C til osten er gyllen.
  8. Lasagnen er best når den har stått en stund og fått satt seg litt. Den kan være litt løs med en gang den kommer ut av ovnen.
  9. Mitt tips er faktisk å lage den dagen før du har tenkt å ha den til middag, da blir den aller best og smakene har fått satt seg ordentlig. Varm den da opp rett før den skal spises. 15 minutter på 200 °C i varmluft.
Oppskrift på sunn søtpotetlasagne den beste

Tenk deg en tallerken full av fargerike grønnsaker, frukt og bær – da forstår du hva Irina Smit (35) mener med «Happy Foods». Fargerik mat gjør deg gladere, mener hun.

© Nancy Bundt

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...