Lise Finckenhagens beste julekaker
Dropp syv slag, det viktigste er at du har noen julekaker som er skikkelig gode!
Serinakaker med sjokolade og sjasmin-te
– De høyt elskede serinakakene er blant julens favoritter, og spør du meg, kan de gjerne bakes året rundt. Dette er en standardoppskrift, hvor jeg har byttet ut hakkede mandler med et lite dryss av kandiserte fioler, for så å legge to og to kaker sammen med sjokoladeganache som er tilsmakt med sjasmin-te. Se hele oppskriften her.

Kokosmakroner
– Store og seige kokosmakroner er et ”must” på julens kakefat. Jeg liker dem aller best helt ferske, og halvveis dyppet i smeltet sjokolade.

Torta caprese
Et saftig italiensk innslag. Grovhakkede mandler, mørk sjokolade og Limoncello di Capri. Sitronlikøren, som er laget på ovale Sorrento-sitroner, gir denne mandelaffæren et hint av sitrus.

Pepperkaketre
– Noen ganger kan det være tilfeldig hvordan nye tradisjoner oppstår. I fjor fant jeg ikke malene til pepperkakehuset og vi endte opp med et pepperkaketre i stedet. Med rause mengder melis falt treet riktig så godt i smak, og vi gjentar dermed suksessen fra i fjor og vips – en ny tradisjon er skapt, forteller Lise.
