Les også

Kokosmakroner

© Christian Brun

Torta caprese

Et saftig italiensk innslag. Grovhakkede mandler, mørk sjokolade og Limoncello di Capri. Sitronlikøren, som er laget på ovale Sorrento-sitroner, gir denne mandelaffæren et hint av sitrus.

1. november 2019 av Lise Finckenhagen

En springform (22-24 cm)

250 g smør

6 mellomstore/store egg

250 g sukker

60 ml Limoncello di Capri

400 g skåldede mandler

250 g mørk sjokolade

melis til pynt

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 180 C. Kle formen med bakepapir. Smelt og avkjøl smøret. Grovhakk mandler og sjokolade.

2. Skill eggene. Pisk eggeplommer, sukker og Limoncello til lys og tykk eggedosis. Pisk eggehvitene til myk marengs. Bland smøret inn i eggedosisen og vend inn marengsen. Vend til slutt inn mandler og sjokolade.

3. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 55 minutter. Avkjøl kaken i formen og dryss den med et tykt lag melis før servering.

Tips: Hvis du ikke vil ha mandlene så grove kan du bare hakke dem finere, noe som igjen gir kaken en ”finere” konsistens.

P.S. Denne kaken er glutenfri.

© Christian Brun

Seneste

Kanskje er du også interessert i...