En springform (22-24 cm)
250 g smør
6 mellomstore/store egg
250 g sukker
60 ml Limoncello di Capri
400 g skåldede mandler
250 g mørk sjokolade
melis til pynt
Slik gjør du:
1. Varm ovnen til 180 C. Kle formen med bakepapir. Smelt og avkjøl smøret. Grovhakk mandler og sjokolade.
2. Skill eggene. Pisk eggeplommer, sukker og Limoncello til lys og tykk eggedosis. Pisk eggehvitene til myk marengs. Bland smøret inn i eggedosisen og vend inn marengsen. Vend til slutt inn mandler og sjokolade.
3. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 55 minutter. Avkjøl kaken i formen og dryss den med et tykt lag melis før servering.
Tips: Hvis du ikke vil ha mandlene så grove kan du bare hakke dem finere, noe som igjen gir kaken en ”finere” konsistens.
P.S. Denne kaken er glutenfri.
