Ca 40 kaker, 20 «sandwicher»
2 ts bakepulver
frøene fra 1/2 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
1 stort egg, sammenpisket
Pensling og pynt
1 egg
kandiserte fioler
Sjokolade og sjasmin-te ganache
1 ss glukose
1 ss romtemperert smør
Slik gjør du:
Varm ovnen til 180 grader. Smuldre smøret med mel, bakepulver og vanilje. Bruk gjerne fingertuppene, men selv foretrekker jeg å bruke kjøkkenmaskinen. Tilsett sukker og sammenvispet egg og arbeid, eller kjør, alt raskt sammen til en jevn og smidig deig.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt ned med to fingre eller en gaffel. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over perlesukker og kandiserte fioler delt i mindre biter. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Varm opp fløten i en liten kasserolle. Tilsett te og la teen trekke i fløten i ca 15 min. Sil fløten over i en ny kasserolle, tilsett glukose og gi fløten et nytt oppkok.
Finhakk sjokoladen, ha den i en bolle og smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du hele tiden rører med energiske sirkelbevegelser fra «sentrum» av sjokoladen med en slikkepott. Sjokoladen skal bli blank, skinnende, smidig og elastisk. La sjokoladeganachen bli litt avkjølt, før du til slutt rører inn smøret. Kjør gjerne sjokoladeganachen raskt med en stavmikser for å få en perfekt emulsjon. Avkjøl i romtemperatur.
Fyll sjokoladeganachen i en sprøytepose med stjernetip og sprøyt litt ganache på halvparten av serinakakene. Topp med de resterende kakene og press «sandwichene» lett sammen.
