Store og seige kokosmakroner er et ”must” på julens kakefat. Jeg liker de aller best helt ferske, og halvveis dyppet i smeltet sjokolade.
Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 30 min
Antall: Ca 25-30 stk
5 mellomstore eggehviter
250 g kokos
250 g sukker
1 ss potetmel
evt 200 g smeltet mørk sjokolade til pynt
Slik gjør du:
1. Bland eggehviter, kokos og sukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under stadig omrøring. Massen skal bli seig og ligne på tykk risengrynsgrøt, men den må ikke koke. Trekk kasserollen til side og rør inn potetmelet.
2. Bruk to teskjeer og lag store fine topper på et stekebrett med bakepapir. Stek kokosmakronene ved 180 C i ca 12-15 minutter. La de avkjøle seg litt på brettet før du løfter dem over på en rist. Har du lyst på noe ekstra godt kan du dyppe kokosmakronene halvveis i smeltet sjokolade.
