Japansk ramen suppe
© Charlie Drevstam/Allt om mat, Getty Images

Japansk Suppekunst: Tantamen Chashu Pork-Ramen

Det finnes mange forskjellige typer av tofu, og de vi vanligvis finner i butikkene er den hvite, faste tofuen og silketofu, som er myk og løs i konsistensen.

26. april 2019 av Tove Nilsson

Det ferdige kjøttet skjæres i skiver og serveres i den varme nudelbuljongen. Mirin er en søt, japansk saus laget av risvin. Kåltypen pak choy finner du i velassorterte grønnsakdisker.

Har du lært deg grunnoppskriftene?

Tid: 45 min. + 2 timer koketid + 12 timer marinering

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

1 kilo svinekjøtt, gjerne skulder eller mørbrad, det skal ha fettmarmoreringer

1 porsjon ramenbuljong, se oppskrift

6 vårløk

½ hvitløk

60 g frisk, skrelt ingefær

3½ dl vann

2½ dl japansk soyasaus

3 ss kinesisk soyasaus

2½ dl mirin

1 dl brunt sukker

3 ss riseddik

Tilbehør:

1 porsjon eggenudler, se oppskrift

2–3 små pak choy

1 boks bambusskudd (225 g)

4 vårløk

1 dl tobanjan (kinesisk bønnepasta med chili)

4-6 ss neri gomi (japansk sesampasta) eller tahini

4-6 japanske pickled egg, se oppskrift

4-6 ss ristede og lett knuste sesamfrø

eggnudler
© Getty Images

Slik gjør du

1. Skjær svinekjøttet tynt på lengde slik at det kan rulles sammen, og bind opp kjøttet med kjøkkenhyssing til en rull.

2. Lag ramenbuljong i følge grunnoppskriften, men kutt ut ribben og erstatt den med det benløse svinekjøttet. Ha det sammenrullede kjøttet i buljongen og kok under lokk i ca. 2 timer.

3. Rens vårløken. Skrell hvitløk og ingefær. Kok vann, begge typer soyasaus, mirin, sukker, eddik, vårløk, hele hvitløksfedd og ingefær i en kasserolle til en marinade.

4. Ta svinekjøttet ut av buljongen og legg det over i marinaden. La det avkjøle, og mariner det kokte kjøttet i kjøleskap over natten, ca. 12 timer.

5. Lag nudlene i følge grunnoppskriften.

6. Varm opp kjøttet i buljongen eller i ovn.

7. Forvell pak choy i kokende vann i ca. 2 min. La den renne godt av. Skyll bambusskuddene godt. Rens og skjær vårløken i strimler. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne og knus dem lett i morter.

8. Kok nudlene i ca. 3 min.

9. Fordel buljongen i 4 suppeboller, og visp nedi ¼ av chilibønnepasta og sesampasta i hver.

10. Fordel nudlene i buljongen i de 4 suppebollene. Topp med pak choy, bambusskudd, strimlet vårløk, kjøttet skåret i skiver og egg. Strø tilslutt over ristede og lett knuste sesamfrø.

Prøv også ut disse oppskriftene:

- Vongole Ramen med ristet mais og sitron

- Kimchi-Ramen med soyamarinert svinekjøttdeig

- Crispy Tofu Ramen

Kanskje er du også interessert i...