Det ferdige kjøttet skjæres i skiver og serveres i den varme nudelbuljongen. Mirin er en søt, japansk saus laget av risvin. Kåltypen pak choy finner du i velassorterte grønnsakdisker.
Har du lært deg grunnoppskriftene?
Tid: 45 min. + 2 timer koketid + 12 timer marinering
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
1 kilo svinekjøtt, gjerne skulder eller mørbrad, det skal ha fettmarmoreringer
1 porsjon ramenbuljong, se oppskrift
6 vårløk
½ hvitløk
60 g frisk, skrelt ingefær
3½ dl vann
2½ dl japansk soyasaus
3 ss kinesisk soyasaus
2½ dl mirin
1 dl brunt sukker
3 ss riseddik
Tilbehør:
1 porsjon eggenudler, se oppskrift
2–3 små pak choy
1 boks bambusskudd (225 g)
4 vårløk
1 dl tobanjan (kinesisk bønnepasta med chili)
4-6 ss neri gomi (japansk sesampasta) eller tahini
4-6 japanske pickled egg, se oppskrift
4-6 ss ristede og lett knuste sesamfrø

Slik gjør du
1. Skjær svinekjøttet tynt på lengde slik at det kan rulles sammen, og bind opp kjøttet med kjøkkenhyssing til en rull.
2. Lag ramenbuljong i følge grunnoppskriften, men kutt ut ribben og erstatt den med det benløse svinekjøttet. Ha det sammenrullede kjøttet i buljongen og kok under lokk i ca. 2 timer.
3. Rens vårløken. Skrell hvitløk og ingefær. Kok vann, begge typer soyasaus, mirin, sukker, eddik, vårløk, hele hvitløksfedd og ingefær i en kasserolle til en marinade.
4. Ta svinekjøttet ut av buljongen og legg det over i marinaden. La det avkjøle, og mariner det kokte kjøttet i kjøleskap over natten, ca. 12 timer.
5. Lag nudlene i følge grunnoppskriften.
6. Varm opp kjøttet i buljongen eller i ovn.
7. Forvell pak choy i kokende vann i ca. 2 min. La den renne godt av. Skyll bambusskuddene godt. Rens og skjær vårløken i strimler. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne og knus dem lett i morter.
8. Kok nudlene i ca. 3 min.
9. Fordel buljongen i 4 suppeboller, og visp nedi ¼ av chilibønnepasta og sesampasta i hver.
10. Fordel nudlene i buljongen i de 4 suppebollene. Topp med pak choy, bambusskudd, strimlet vårløk, kjøttet skåret i skiver og egg. Strø tilslutt over ristede og lett knuste sesamfrø.
Prøv også ut disse oppskriftene:
- Vongole Ramen med ristet mais og sitron