Japansk ramensuppe
© Charlie Drevstam / Allt om mat, Getty Images

Japansk suppekunst: Kimchi-Ramen med soyamarinert svinekjøttdeig

Hvis du allerede har buljongen og nudlene klare, går det raskt å lage kimchi-ramenen. Pimientos de padrones er små, grønne chili som ikke er for sterke, og fås i velassorterte matbutikker.

1. februar 2019 av Tove Nillson

Har du lært deg grunnoppskriftene?


Tid: 30 min. + 3 timers koketid

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

1 porsjon ramenbuljong, se oppskrift

1 porsjon eggenudler, se oppskrift

400 g kjøttdeig av svin

2 ss japansk soyasaus

1 ts sesamolje

4 egg

1 ss finrevet frisk ingefær

16-20 pimientos de padrones

1 ss rapsolje

4 ss koreansk chilipasta

2 dl kimchi (koreanske syltede grønnsaker)

4 vårløk i tynne strimler

en liten bunt frisk koriander

4 ss finhakkete peanøtter

Slik gjør du:

1. Kok buljongen i følge grunnoppskriften. Lag nudlene i følge grunnoppskriften.

2. Bland kjøttdeigen godt med soyasaus, finrevet ingefær og sesamolje, og la den marinere i ca. 10 min. i romtemperatur.

3. Ha eggene i kaldt vann i en kasserolle. La dem koke opp og kok på lav varme i ca. 3 min. Skyll dem raskt i kaldt vann og fjern skallet. Skjær dem i to.

4. Stek pimientosene i rapsolje i en varm stekepanne og legg til side. Stek deretter kjøttdeigen på høy varme under omrøring til den har fått fin farge.

5. Ha nudlene i kokende vann og kok i ca. 3 min. Sil buljongen over i 4 suppeboller. Visp inn chilipasta i hver bolle.

6. La nudlene renne av og fordel dem i suppebollene. Topp med stekt kjøttdeig, kimchi, stekte pimientos, vårløk i strimler, halve kokte egg og noen blader frisk koriander. Strø til slutt over de hakkede peanøttene.


Prøv også ut disse oppskriftene:

- Tantamen Cashu Pork Ramen

- Vongole Ramen med ristet mais og sitron

- Crispy Tofu Ramen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...