© Camera Press/Bulls Press

Fried rice med svinekjøtt

Enkel hverdagsmat du kan lage uendelige variasjoner av.

27. desember 2015 av Camera Press/Bulls Press

Fried rice er hverdagsmat i Thailand. Det er smakfullt og enkelt å lage, og kan varieres i det uendelige. Og så er det en super måte å bruke opp risrester på!

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★   

Tid: 30 min.

Antall porsjoner: 4

 

2 ss solsikkeolje

2 store egg, sammenpisket

2 hvitløksfedd, skrelt og presset

2 cm fersk ingefær, skrelt og finrevet

500 g kjøttdeig av svin eller finhakket svinesnitsel

4 vårløk, strimlet

5 dl kokt luftig, hvit ris (ikke klebrig)

2 gulrøtter, skrelt og strimlet fint, ev. med
julienne­jern

1 ½ dl frosne erter

2 ss soyasaus

1 ½ ss hvitvin eller risvineddik

 

Til servering:

frisk koriander

 

Slik gjør du:

1. Varm opp halvparten av oljen i en wok og tilsett eggene. Stek dem over høy varme under konstant omrøring for å løse dem opp. Ta eggemassen ut av woken, og sett den til side.

2. Varm opp resten av oljen og tilsett hvitløk og ingefær. La det steke i 1 min. før du tilsetter kjøttet. Stek kjøttet ferdig under omrøring.

3. Tilsett resten av ingrediensene og stek under omrøring til alt er gjennomvarmet og ertene er kokt. Smak ev. til med mer soyasaus.

4. Server umiddelbart med frisk koriander.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...