Fried rice med svinekjøtt
Enkel hverdagsmat du kan lage uendelige variasjoner av.
Fried rice er hverdagsmat i Thailand. Det er smakfullt og enkelt å lage, og kan varieres i det uendelige. Og så er det en super måte å bruke opp risrester på!
Vanskelighetsgrad: ★ ★
Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4
2 ss solsikkeolje
2 store egg, sammenpisket
2 hvitløksfedd, skrelt og presset
2 cm fersk ingefær, skrelt og finrevet
500 g kjøttdeig av svin eller finhakket svinesnitsel
4 vårløk, strimlet
5 dl kokt luftig, hvit ris (ikke klebrig)
2 gulrøtter, skrelt og strimlet fint, ev. med
juliennejern
1 ½ dl frosne erter
2 ss soyasaus
1 ½ ss hvitvin eller risvineddik
Til servering:
frisk koriander
Slik gjør du:
1. Varm opp halvparten av oljen i en wok og tilsett eggene. Stek dem over høy varme under konstant omrøring for å løse dem opp. Ta eggemassen ut av woken, og sett den til side.
2. Varm opp resten av oljen og tilsett hvitløk og ingefær. La det steke i 1 min. før du tilsetter kjøttet. Stek kjøttet ferdig under omrøring.
3. Tilsett resten av ingrediensene og stek under omrøring til alt er gjennomvarmet og ertene er kokt. Smak ev. til med mer soyasaus.
4. Server umiddelbart med frisk koriander.