Japansk ramensuppe
© Charlie Drevstam/Allt om mat

Japansk Suppekunst: Crispy Tofu-Ramen

For å fritere tofu slik at den blir skikkelig sprø, tørk den først godt av med kjøkkenpapir slik at væsken ikke ødelegger den sprø overflaten som dannes i oljen.

24. april 2019 av Tove Nilsson

Har du lært deg grunnoppskriftene?

Tid: 40 min. + 4 ½ time for å buljongen å trekke og koke

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

1 porsjon grønnsakbuljong, se oppskrift

1 porsjon eggenudler, se oppskrift

1 pakke fast tofu (400 g)

3 ss riseddik

3 ss hvit misopasta

½ ts salt

5 dl rapsolje

200 g shiitakesopp

1 ark norialger

150 g frisk bladspinat

150 g friske bønnespirer

4 ss ristede og lett knuste sesamfrø

Slik gjør du

1. Kok buljongen i følge oppskriften.

2. Lag nudler i følge oppskriften.

3. Skjær tofuen i terninger og bland dem i en bolle med eddik, miso og salt. La tofuterningene marinere i ca. 30 min. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne og knus dem lett i en morter.

4. Tørk av tofuen med kjøkkenpapir. Varm opp oljen til 180 °C. Stek tofuen i olje til den har fått fin farge. La den renne av på kjøkkenpapir.

5. Kok opp buljongen. Småkok soppen i buljongen i ca. 5 min.

6. Ha nudlene i kokende vann og kok dem i ca. 3 min. La dem renne godt av.

7. Klipp 4 lange biter av norialgene og legg dem i 4 dype suppeboller. Fordel de kokte nudlene i bollene og topp med spinat og bønnespirer. Hell den varme buljongen med sopp over. Topp til slutt med stekt tofu og strø over ristede sesamfrø. 

Prøv også ut disse oppskriftene:

- Vongole Ramen med ristet mais og sitron

- Tantamen Chashu Pork Ramen

- Kimchi-Ramen med soyamarinert svinekjøttdeig

Kanskje er du også interessert i...