Japansk Suppekunst: Crispy Tofu-Ramen
For å fritere tofu slik at den blir skikkelig sprø, tørk den først godt av med kjøkkenpapir slik at væsken ikke ødelegger den sprø overflaten som dannes i oljen.
Har du lært deg grunnoppskriftene?
Tid: 40 min. + 4 ½ time for å buljongen å trekke og koke
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
1 porsjon grønnsakbuljong, se oppskrift
1 porsjon eggenudler, se oppskrift
1 pakke fast tofu (400 g)
3 ss riseddik
3 ss hvit misopasta
½ ts salt
5 dl rapsolje
200 g shiitakesopp
1 ark norialger
150 g frisk bladspinat
150 g friske bønnespirer
4 ss ristede og lett knuste sesamfrø
Slik gjør du
1. Kok buljongen i følge oppskriften.
2. Lag nudler i følge oppskriften.
3. Skjær tofuen i terninger og bland dem i en bolle med eddik, miso og salt. La tofuterningene marinere i ca. 30 min. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne og knus dem lett i en morter.
4. Tørk av tofuen med kjøkkenpapir. Varm opp oljen til 180 °C. Stek tofuen i olje til den har fått fin farge. La den renne av på kjøkkenpapir.
5. Kok opp buljongen. Småkok soppen i buljongen i ca. 5 min.
6. Ha nudlene i kokende vann og kok dem i ca. 3 min. La dem renne godt av.
7. Klipp 4 lange biter av norialgene og legg dem i 4 dype suppeboller. Fordel de kokte nudlene i bollene og topp med spinat og bønnespirer. Hell den varme buljongen med sopp over. Topp til slutt med stekt tofu og strø over ristede sesamfrø.
Prøv også ut disse oppskriftene: