Japansk ramensuppe
© Charlie Drevstam/Allt om mat

Japansk Suppekunst: Vongole-Ramen med ristet mais og sitron

Skyll vongole-skjellene skikkelig i kaldt vann slik at du blir kvitt alle sandkorn. Får du ikke tak i vongole-skjell, er blåskjell en god erstatning.

24. april 2019 av Tove Nilsson

Har du lært deg grunnoppskriftene?

Tid: 40 min. + 3 timer koketid

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

1 porsjon ramenbuljong, se oppskrift, men bytt ut ribbe og kyllinglår med en hel kylling

1 porsjon eggenudler, se oppskrift

1 kilo vongole-skjell

2 ferske maiskolber

1 ss rapsolje

6 vårløk, strimlet

1 sitron

2 ss knuste svarte pepperkorn

Slik gjør du:

1. Lag buljongen i følge grunnoppskriften, men bytt ut svinekjøtt og kyllinglår med en hel kylling, og hopp over å steke kyllingen før koking.

2. Lag nudlene i følge grunnoppskriften.

3. Legg skjellene i kaldt vann i ca. 30 min. slik at eventuelle sandkorn renner ut. Kast skjell som er ødelagt og de som ikke er lukket.

4. Skjær maiskornene fra kolbene. Stek dem lett i olje i en varm stekepanne.

5. Sil den ferdigkokte buljongen ned i en stor kasserolle. Ha i skjellene og kok i ca. 5 min. til de har åpnet seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg.

6. Kok nudlene i vann i ca. 3 min. Legg dem over i 4 dype suppeboller. Fordel buljongen og skjellene i bollene. Topp med stekt mais, finstrimlet vårløk og knust svart pepper. 

Prøv også ut disse oppskriftene:

- Crispy Tofu Ramen Suppe

- Kimchi Ramen med soyamarinert svinekjøttdeig

- Tantamen Chashu Pork Ramen

Kanskje er du også interessert i...