Japansk Suppekunst: Vongole-Ramen med ristet mais og sitron
Skyll vongole-skjellene skikkelig i kaldt vann slik at du blir kvitt alle sandkorn. Får du ikke tak i vongole-skjell, er blåskjell en god erstatning.
Har du lært deg grunnoppskriftene?
Tid: 40 min. + 3 timer koketid
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
1 porsjon ramenbuljong, se oppskrift, men bytt ut ribbe og kyllinglår med en hel kylling
1 porsjon eggenudler, se oppskrift
1 kilo vongole-skjell
2 ferske maiskolber
1 ss rapsolje
6 vårløk, strimlet
1 sitron
2 ss knuste svarte pepperkorn
Slik gjør du:
1. Lag buljongen i følge grunnoppskriften, men bytt ut svinekjøtt og kyllinglår med en hel kylling, og hopp over å steke kyllingen før koking.
2. Lag nudlene i følge grunnoppskriften.
3. Legg skjellene i kaldt vann i ca. 30 min. slik at eventuelle sandkorn renner ut. Kast skjell som er ødelagt og de som ikke er lukket.
4. Skjær maiskornene fra kolbene. Stek dem lett i olje i en varm stekepanne.
5. Sil den ferdigkokte buljongen ned i en stor kasserolle. Ha i skjellene og kok i ca. 5 min. til de har åpnet seg. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg.
6. Kok nudlene i vann i ca. 3 min. Legg dem over i 4 dype suppeboller. Fordel buljongen og skjellene i bollene. Topp med stekt mais, finstrimlet vårløk og knust svart pepper.
Prøv også ut disse oppskriftene: