Vegetarisk gulasjsuppe med belugalinser og røkt chipotle

Smakfull og fyldig suppe med mild varme fra chipotle-chili. Server g jerne med en klatt rømme eller crème-fraîche og brød.

Oppskrift på vegetarisk gryte

Vegetarisk gulasjsuppe med belugalinser og røkt chipotle

© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner

Vegetarisk gulasjsuppe med belugalinser og røkt chipotle

(Hvis du lager suppen på forhånd, la linsene og potetene bli nesten myke før suppen avkjøles. Da unngår du at de blir overkokte ved oppvarming.)

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 porsjoner

  • ½ gul løk
  • hvitløksfedd
  • ts chiliflak
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss tomatpuré
  • ¼ ss paprikapulver
  • ½ ts malt spisskummen
  • 2 poteter
  • ½ stor rød paprika
  • 4 dl vann
  • 1 ss konsentrert grønnsaksfond
  • ½ chipotle-chili
  • 1 dl belugalinser
  • ½ ss honning
  • ½ ts salt
  • ½ klype kvernet svart pepper

Garnering:

  • hakket persille

Tilbehør:

  • rømme eller crème-fraîche

Slik gjør du:

  1. Skrell og skjær løken i 2–3 cm store biter. Skrell og finhakk eller riv hvitløken.
  1. Fres løk, hvitløk og chiliflak i olje i en gryte på middels varme i 2–3 min. Tilsett tomatpureen og fres i ytterligere ca. 1 min. Tilsett deretter paprikapulver og spisskummen og fres i ca. 2 min.
  1. Skrell og skjær potetene i 2–3 cm store biter. Fjern frøene fra paprikaen og skjær den i like store biter. Legg poteter og paprika i gryten.
  1. Hell på vann og fond, og tilsett chipotle-chili og linser. La det småkoke under lokk i ca. 20 min til potetene og linsene har myknet. Smak til med honning og krydre med salt og pepper.
  1. Topp suppen med persille og server med en klatt rømme eller crème-fraîche.
Gryte vegetarisk
© Styling: Anna Wendt / Foto: Lisa Björner