© Lina Eriksson/ Allt om mat

Gryte med svinekjøtt, chorizo og linser

En god og kraftig spansk rødvin passer godt i denne kryddersterke gryten med svinekjøtt, og er også utmerket å drikke til.

17. februar 2016 av Eta Kroon

Tid:
20 min. + 2 timer

Antall personer:
8

 

1,2 kg benfritt svinekjøtt

4 chorizopølser

1 ss + 1 ss smør

3 dl rødvin

3 dl vann

2 terninger hønsebuljong

1 ts salt

2 bokser svarte eller grønne linser (à 400 g)

500 g små løk

 

Slik gjør du:

1. Rens kjøttet for sener og slintrer, og skjær det i biter på ca. 2 x 2 cm. Skjær chorizoen i skiver og stek den i 1 ss smør i en stor gryte. Ta opp pølseskivene og brun kjøttet i fettet fra pølsene.

2. Legg kjøttet og halvparten av pølsene tilbake i gryten. Tilsett vin og vann. Ha i buljongterningene og smak til med salt. La gryten småkoke på svak varme under lokk i ca. 2 timer til kjøttet er blitt mørt.

3. Skyll linsene i rennende, kaldt vann. La dem renne godt av. Skrell og stek løken i en stekepanne i 1 ss smør på middels varme til den er blitt gyllenbrun og nesten helt myk.

4. Fjern de kokte pølsebitene, som bare har kokt med for smakens skyld, fra gryten. Ha i stekte pølsebiter, linsene og løken. Varm alt godt opp før servering. Server med ris eller et godt brød.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...