Pizza med fisk
© Mads Dreyer

Torskepizza med oliven og rødløk

Lag sunnere pizza med torsk, oliven og rødløk! Her deler grillmester Jan Ivar Nykvist hvrodan du kan steke pizzaen på grillen.

1. august 2019

Ingredienser (1 pizza):

60 g torskefilet

1 ss olivenolje

1/2 ts sitronskall

1/2 ts sitronsaft

2 ss finhakket basilikum

1/2 grillet hvitløksfedd (hele hvitløk pakkes inn i aluminiumsfolie og grilles på indirekte varme i 30–45 min.)

salt og pepper

1 forstekt pizzabunn (tynt kjevlet pizzabunn stekt på pizzastein på grillen over indirekte varme i 30 sek. til den har litt farge på undersiden)

2 ss rød pizzasaus

50 g revet ost

1/2 rødløk, i skiver

10 oliven (uten stein)

Forberedelser (10 min.):

Skjær torskefileten i små terninger. Vend terningene i olivenolje, basilikum, sitronskall og -saft. Krydre med salt og pepper. Finhakk hvitløksfeddet og vend inn i torsketerningene. Skjær rødløken i båter. Del olivenene i to.

Ved grillen (5 min.):

Ha pizzasausen utover bunnen og topp med revet ost, marinerte torsketerninger, rødløk oliven og basilikum.

Stek pizzaen på grillen i 3–4 min. til osten har smeltet og torsken akkurat er gjennomstekt.

Servering:

Topp gjerne pizzaen med frisk basilikum og spirer like før servering.

Les også: Grillmester Jan Ivar Nykvist viser hvordan du lager sunn grillmat

Kanskje er du også interessert i...