Ingredienser (1 pizza):
60 g torskefilet
1 ss olivenolje
1/2 ts sitronskall
1/2 ts sitronsaft
2 ss finhakket basilikum
1/2 grillet hvitløksfedd (hele hvitløk pakkes inn i aluminiumsfolie og grilles på indirekte varme i 30–45 min.)
salt og pepper
1 forstekt pizzabunn (tynt kjevlet pizzabunn stekt på pizzastein på grillen over indirekte varme i 30 sek. til den har litt farge på undersiden)
2 ss rød pizzasaus
50 g revet ost
1/2 rødløk, i skiver
10 oliven (uten stein)
Forberedelser (10 min.):
Skjær torskefileten i små terninger. Vend terningene i olivenolje, basilikum, sitronskall og -saft. Krydre med salt og pepper. Finhakk hvitløksfeddet og vend inn i torsketerningene. Skjær rødløken i båter. Del olivenene i to.
Ved grillen (5 min.):
Ha pizzasausen utover bunnen og topp med revet ost, marinerte torsketerninger, rødløk oliven og basilikum.
Stek pizzaen på grillen i 3–4 min. til osten har smeltet og torsken akkurat er gjennomstekt.
Servering:
Topp gjerne pizzaen med frisk basilikum og spirer like før servering.
Les også: Grillmester Jan Ivar Nykvist viser hvordan du lager sunn grillmat