Torskepizza med oliven og rødløk

Lag sunnere pizza med torsk, oliven og rødløk! Her deler grillmester Jan Ivar Nykvist hvordan du kan steke pizzaen på grillen.

Pizza med fisk
© Mads Dreyer

Ingredienser (1 pizza):

60 g torskefilet

1 ss olivenolje

1/2 ts sitronskall

1/2 ts sitronsaft

2 ss finhakket basilikum

1/2 grillet hvitløksfedd (hele hvitløk pakkes inn i aluminiumsfolie og grilles på indirekte varme i 30–45 min.)

salt og pepper

1 forstekt pizzabunn (tynt kjevlet pizzabunn stekt på pizzastein på grillen over indirekte varme i 30 sek. til den har litt farge på undersiden)

2 ss rød pizzasaus

50 g revet ost

1/2 rødløk, i skiver

10 oliven (uten stein)

Forberedelser (10 min.):

Skjær torskefileten i små terninger. Vend terningene i olivenolje, basilikum, sitronskall og -saft. Krydre med salt og pepper. Finhakk hvitløksfeddet og vend inn i torsketerningene. Skjær rødløken i båter. Del olivenene i to.

Ved grillen (5 min.):

Ha pizzasausen utover bunnen og topp med revet ost, marinerte torsketerninger, rødløk oliven og basilikum.

Stek pizzaen på grillen i 3–4 min. til osten har smeltet og torsken akkurat er gjennomstekt.

Servering:

Topp gjerne pizzaen med frisk basilikum og spirer like før servering.

Les også: Grillmester Jan Ivar Nykvist viser hvordan du lager sunn grillmat