Påskelam på 9 ulike måter
Imponer med påskelam på nye måter, enten du har mye eller liten tid på kjøkkenet.
Gratinert ytrefilet av lam
Bytt ut den tradisjonelle lammesteken med en saftig, ovnsbakt lammefilet med dillpesto.
Til 4 personer trenger du:
600 g lam ytrefilet
1 dl skåldede mandler
1 fedd hvitløk
2 dl grovhakket, frisk dill
½ dl olivenolje
100 g hvit geitost
havsalt og nykvernet
svart pepper
smør

Asiatisk lammerullade
Imponer gjestenemed lammefilet med sesam, soya og sprø nudelsalat.
Til fire personer trenger du:
800 g ytrefilet av lam
4 ss japansk soyasaus
2 ss sukker
1 ss riseddik
¼ ts sesamolje
1 hvitløksfedd, skrelt og finrevet
2 ss revet, fersk ingefær
¾ dl sesamfrø
2 ss rapsolje
¼ potte frisk koriander

Gresk lammespyd
Mariner lammekjøtt med hvitløk og sitron, og stek eller grill det på spyd. Ferdig på 30 minutter!
Til 8 personer trenger du:
600 g ytrefilet av lam eller lammestek
2 hvitløksfedd
1 sitron, revet skall + 2 ss saft
3 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts kvernet svart pepper
Se fremgangsmåte og serveringsforslag her
tzatziki

Grillet lammespyd med rosmarin
Tre lammekjøttet på grove rosmarinstilker, og få en smakseksplosjon på grillen.
Denne retten tar 30 minutter å lage. Til fire personer trenger du:
8 rosmarinstilker
500 g renskåret lammekjøtt i terninger
20 hvitløksfedd, skrelt
1 ss olivenolje
1 ss Rose’s Lime juice
nykvernet svart pepper
salt

Grillet lam med asparges og sukkererter
Lag et festmåltid med lam på bare 30 minutter.
Til to personer trenger du:
300 g renskåret lammekjøtt, gjerne fra nakken
2 ts ferdigkjøpt lammekrydder, eller lag ditt eget med 1 ts tørket oregano, 1 ts paprika, salt og pepper
1 bunt asparges, renset
150 g sukkererter, renset
smør
saften fra ½ sitron

Helstekt lammelår
Prøv en ny vri på lammelåret – helstek det på grillen!
Her skal kjøttet marineres over natten. Til 6-8 personer trenger du:
1 lammestek, ca. 1,5 kg uten ben
1 dl olivenolje
1 hvitløksfedd, knust
1 ss milde, syltede chilipepper (jalapeño kan brukes), avrent og finhakket
1 ss frisk koriander, hakket
1 ss frisk timian, hakket
2 ss Rose’s lime juice
salt og nykvernet pepper

Mynteglaserte lammekarré
Mynte gir en frisk smak til lam. Server kjøttet sammen med en søt og krydret coucous-salat!
Retten tar en time å lage. Til 8 personer trenger du:
4 lammekarrér
à ca. 500 g
1 ss salt
1 ts nymalt svart
pepper
Mynteglasering:
1 glass myntegelé (210 g) - se etter ”Baxters mintgelé”
1 ts chiliflak

Lammekarré med løkmarmelade
Rosastekt lammekarré med mild rødløkmarmelade er garantert suksess!
Til 4 personer trenger du:
ca. 1 kg lammekarré
smør
2 fedd hvitløk, finrevet
1 ss rosmarin
havsalt og nykvernet pepper

Marokkansk pytt-i-panne med lam
Lages med lammebog eller rester av påsken lammestek.
Til 4 personer trenger du:
1 pose spinatblader
1 ss kaldpresset olivenolje
600 g lammebog, i terninger
1 løk, skrelt, i skiver
2 fedd hvitløk, skrelt, i skiver
1 ss av hver: gurkemeie, spisskummen og koriander (malt)
1 knivsodd pepper
4 dl kjøtt- eller hønsebuljong
1 håndfull rosiner (ca. 50 g)
1 håndfull pinjekjerner, til servering
natriumredusert salt
pepper
