Jørn Hoels fantastiske oppskrift gjør kokt torsk til en ny middagsfavoritt
Torsk og kikerter er ikke bare to sunne råvarer, de smaker også veldig godt sammen.
Endelig møtes Jørn Hoels to lidenskaper, mat og musikk, i kokeboken «Mat som synger», og det er over et godt måltid mat magien oppstår, mener han.
Her er en av de smakfulle oppskrifter fra boken, som Jørn serverte da vi var på besøk - så vi kan gå god for kvaliteten.
Kokt torsk med hvitvin, kikerter og rosmarin
Antall personer: 4
Du trenger:
4 torskefileter à 200 g (du kan bruke den fisken du selv liker best)
600 g kikerter, ferdig kokte
60 ml extra virgin olivenolje
200 ml tørr hvitvin
4 hvitløksfedd, renset og knust
4 rosmarin- eller timiankvister havsalt kvernet pepper
Slik gjør du:
1. Hell oljen og hvitløk i en passe stor gryte, og stek det til hvitløken blir blank. Ha i hvitvin og rosmarin, og legg stykkene av torsk i gryten. Gi et lite oppkok med lokk på, og skru ned til medium varme. La dette koke i åtte minutter.
2. Tilsett kikertene, krydre med salt og pepper, og fortsett å koke tildekket i ca. 3 min. til. Server umiddelbart.
Les også: Dette er fermentering for nybegynnere