5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser
Enkle og lette middager du lager i en fei!
Med bare 5 ingredienser og det du har i spiskammeret fikser du enkelt disse kaloriberegnede hverdagsrettene.
1. Asiatisk kyllingwok
Næringsinnhold per porsjon: - Ca. 460 kcal,
- 17 g fett
- 31 g protein
- 46 g karbohydrater
En god hverdagsrett som metter godt. Server gjerne med ekstra soyasaus. Bruk det du har i spiskammeret, alt du behøver å handle inn er:
- Kyllingkjøttdeig
- Rød chili
- Vårløk
- Glassnudler
- Frisk koriander
Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 4
INGREDIENSER
- 500 g kyllingkjøttdeig
- 2 bunter vårløk
- 1 rød chili
- 2 hvitløksfedd
- 200 g glassnudler
- sesamolje
- rapsolje
- salt og kvernet svart pepper
- japansk soyasaus
- ¼ potte frisk koriander
SLIK GJØR DU
Rens og skjær vårløken i grove strimler. Kjern ut og skjær chilien i tynne strimler. Skrell og skjær hvitløken i tynne skiver. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Skyll den i kaldt vann i et dørslag og la den renne godt av.
Stek kyllingkjøttdeigen i 2 ss sesamolje og 2 ss rapsolje til den har fått fin farge. Ha i vårløk, chili og hvitløk, og la det steke med i ca. 2 min. Smak til med salt og pepper.
Ha i nudlene og bland alt godt mens det varmes opp. Hell over ½ dl soyasaus og dryss over korianderblader.
2. Pizza Bianco
Næringsinnhold per porsjon: - Ca. 610 kcal,
- 27 g fett
- 32 g protein
- 60 g karbohydrater
Hjemmelaget pizza går veldig raskt å lage med ferdigkjøpt pizzadeig. En pizza bianco lages uten tomatsaus. Bruk det du har i spiskammeret, alt du behøver å handle inn er:
- Grov pizzapunn
- Squash
- Mozzarella
- Parmesan
- Edamame bønner
Tid: 20 min. + 20 min. steketid
Antall porsjoner: 4
- 1 pakke ferdig pizzabunn, grov
- 2 squash (à ca.250 g)
- 1 løk
- olivenolje
- salt og kvernet svart pepper
- 2 pakker mozzarella (à 125 g)
- 50 g parmesan
- tørket timian, basilikum
- 200 g frosne edamamebønner
TILBEHØR
- Grønn salat, gjerne rucola
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250 °C. Rens squashen og skjær den i skiver. Skrell og skjær løken i tynne strimler.
Stek squashen i omganger i stekepanne i ½ ss olje slik at den får fin farge. Krydre med salt og pepper. Legg den opp på et fat. Stek løken i ½ ss olje i ca. 3 min. Ta den ut av pannen.
La mozzarellaen renne av og riv den i mindre biter. Finriv parmesanen.
Trykk ut deigen på et stekebrett dekket med bakepapir til den blir ca. 30 cm i diameter. Legg på løken og halvparten av squash-skivene. Krydre med ½ ts timian, 1 ts basilikum og salt og pepper. Strø over mozzarella og parmesan. Stek pizzaen i ovnen i ca. 20 min.
Tin opp edamamebønnene etter anvisningen på pakken. Bland bønnene med resten av squashen og salaten. Server pizzaen sammen med salat.
3. Gresk halloumiburger
Næringsinnhold per porsjon: - Ca. 560 kcal,
- 29 g fett
- 25 g protein
- 46 g karbohydrater
Stek grønnsaker og halloumi i grillpanne slik at det får en litt røkt og god smak. Ferdigkjøpt tzatziki setter en -kremet spiss. Bruk det du har i spiskammeret, alt du behøver å handle inn er:
- Halloumi
- Squash
- Rødløk
- Hamburgerbrød
- Ferdig tzatziki
Tid: 20 min.
Antall porsjoner: 4
INGREDIENSER
- 300 g halloumi
- 2 squash
- 1 rødløk
- olivenolje
- salt og kvernet svart pepper
- 4 store hamburgerbrød, gjerne grov type
- 2 dl ferdiglaget tzatziki
SLIK GJØR DU
- Skjær osten i åtte tykke skiver. Rens og skjær squashen i skiver på langs.
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Pensle ost, squash og løk med 2 ss olje og krydre grønnsakene med salt og pepper.
Grill grønnsakene i omganger i grillpanne, ca. 3 min. på hver side. Grill halloumien ca. 2 min. på hver side.
Varm hamburgerbrødene i brødrister eller i ovnen. Fordel tzatziki på underdelen av brødene og legg over squash, løk og ost. Legg over toppen av brødene og server straks.
4. Mettende laksesalat
Næringsinnhold per porsjon: - Ca. 540 kcal
- 24 g fett
- 32 g protein
- 45 g karbohydrater
Grynene får her smak av pesto. Velg gjerne en med rik basilikumsmak. Det svenske merket Zeta er økologiske produkter som finnes i noen helsekostbutikker, men du kan her også bruke andre kornblandinger. Bruk det du har i spiskammeret, alt du behøver å handle inn er:
- Grynblanding eller mathvete
- Laksefilet
- Pesto
- Fersk parmesan
- Spinat
Tid: 15 min. + 10 min. steketid
Antall porsjoner: 4
INGREDIENSER
- 1 pose økologisk 5-gryn (250 g) fra Zeta *
- 400 g laksefilet uten skinn og bein
- salt og kvernet svart pepper
- ½ dl ferdigkjøpt pesto
- 150 g spinat
- 50 g parmesan
* Grynblandingen inneholder emmerhvete, korn, langkornet råris, mathvete og fullkorns-havre
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225 °C. Kok grynene etter anvisningen på pakken. Gjem på litt av kokevannet.
Skjær laksen i terninger på ca. 2 x 2 cm. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og strø over salt og pepper. Stek midt i ovnen i ca. 10 min.
Bland pestoen med 3 ss av grynenes kokevann. La grynene renne godt av og bland dem med pestoen. Ha i spinatbladene. Smak til med salt og pepper. Grovriv parmesanen.
Legg grynene over på et fat og topp med lakseterninger og revet parmesan. Server.
5. Pita med Pulled Oumph!
Næringsinnhold per porsjon: - Ca. 570 kcal
- 25 g fett
- 29 g protein
- 73 g karbohydrater
Merket Oumph! er et soyaprodukt som brukes i stedet for kjøtt og som finnes i flere varianter. Du finner dem bl.a. på Meny og Kiwi. Her brukes Pulled Oumph! som kommer ferdig marinert i økologisk BBQ-saus i enkel hverdagsmiddag. Et godt alternativ til kjøttfri middag som her bare trenger å stekes noen minutter og serveres med brød og grønnsaker. Bruk det du har i spiskammeret, alt du behøver å handle inn er:
- Pulled Oumph!
- Mais
- Romanosalat
- Pitabrød
- Lett crème fraîche
Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 4
INGREDIENSER
- 2 poser frossen Pulled Oumph! (à 280 g)
- 1 boks mais (300 g)
- 1 løk
- rapsolje
- 1 romanosalat
- 4 store pitabrød
- 2 dl smaksatt lett crème fraîche, f.eks. med paprika og chili
SLIK GJØR DU
La maisen renne godt av. Skrell og grovhakk løken. Stek oumph, mais og løk i 2 ss rapsolje i ca. 5 min. i stekepanne.
Skjær salaten i grove strimler. Varm opp pitabrødene etter anvisningen på pakken.
Smaksett crème fraîche ved å røre nedi krydder, f.eks. paprikapulver, chilipulver eller noe annet du liker.
Server stekt Oumph! i pitabrød sammen med salat og crème fraîche.
Vil du ha inspirasjon til gode pastaoppskrifter? Her er 8 smakfulle og varierte pastaretter