Søtpotetpannekaker med vårløk og "spicy" laks
Spennende vri på pannekakene du bare må prøve!
4 personer
2 mellomstore søtpoteter
4 vårløk
1 hvitløksfedd
3 store egg, sammenvispet
6 ss mel
1 ts salt
kvernet svart pepper
smør eller olje til steking
«Spicy laks»:
600–800 g laksefilet i ett stykke, uten bein, med skinn
1 ts korianderfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts spisskum
1 ts flaksalt
2 ss Sriracha chili sauce
½ lime
mild olivenolje
Fennikel- og eplesalat:
eple
fennikel
sitron eller lime
olivenolje
friske urter (brønnkarse, kjørvel, persille eller spirer)
Slik gjør du:
1. Skrell og riv søtpotetene fint. Ha det over i en bolle og tilsett finsnittet vårløk og finhakket hvitløk. Rør inn salt, egg og mel. Krydre blandingen med kvernet svart pepper.
2. Stek små og litt tykke pannekaker over middels varme, press blandingen litt utover slik at pannekaken blir jevn. Snu forsiktig når undersiden er pent gyllen og stek videre på den andre siden. La gjerne de ferdigstekte pannekakene ligge i stekeovnen ved 100 grader frem til servering. Eller varm dem noen minutter ved 180 grader.
3. «Spicy laks»: Knus koriander, fennikel, spisskum og salt sammen i en morter. Bland krydderiene sammen med chilisausen, og smør krydderblandingen over laksestykket. Drypp over noen dråper olivenolje og press over litt limesaft. Grill laksen med skinnsiden ned over middels varme til høy varme i ca. 10–15 minutter, husk at laksen fortsatt skal være «rosa» i midten. Eventuelt kan du bake den i stekeovnen ved 160 grader i ca.
25 minutter.
4. Fennikel- og eplesalat: Skjær eple og fennikel i syltynne skiver. Har du en mandolin (grønnsakskutter/skiver) er den det perfekte redskapet til denne jobben. Drypp over sitronsaft og olivenolje og bland alt lett sammen.
5. Server søtpotetpannekakene toppet med «spicy» grillet laks og en frisk fennikel- og eplesalat, eller med noe helt annet du har lyst på.