Oppskrift på pomelo- og muslingsalat

Pomelo er en kjøttfull sitrusfrukt som spises mye i Thailand, både i salater og som dessert. (Litt mildere på smak enn grapefrukt.) En enkel snarvei er å bruke frosne vongole som allerede er skrubbet og uten sand, men det går selvfølgelig an å kjøpe et nett i fiskedisken og ha i salaten

© Charlie Drevstam

Pomelo- og muslingsalat

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • ½ pakke frosne muslinger/vongole (300 g)
  • ½ gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss rapsolje
  • 1 dl vann
  • 1½ ss asiatisk fiskesaus
  • ½ stor pomelo

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek løken i olje i en gryte. Hell over vannet og la koke opp. Tilsett muslinger og legg på et lokk. La koke i ca. 5 min., rør om av og til. Kast muslingene som ikke har åpnet seg. Tilsett fiskesaus og la avkjøles.
  1. Skrell og del pomeloen i biter. Bland pomelo og muslinger sammen med muslingkraft. Server straks.
© Charlie Drevstam