Pasta med sterk salsicciafarse samt salat med clementin og fennikel

Lettlaget pasta der egg, pastavann og ost gjør den passe kremet.

Oppskrift på salsicciapasta
© Per Ranung

Pasta med sterk salsicciafarse samt salat med clementin og fennikel

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 200 g asta, f.eks. rigatoni eller penne, helst Bronze
  • 200 g alsicciafarse smaksatt med fennikel
  • ½ ss smør
  • ½ ts hele fennikelfrø
  • ½ rød chili, f.eks. spansk pepper
  • ½ ss tomatpuré
  • 1 egg
  • 1 eggeplommer
  • ½ dl revet parmesanost
  • ½ dl revet pecorinoost
  • 25 g babyspinat
  • ¼ potte basilikum

Salat

  • 1 ss pinjekjerner
  • ½ fennikel
  • rosésalatblader
  • 1 klementiner
  • 25 g babyspinat

Dressing

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss champagneeddik
  • ½ ts honning
  • ½ klype flaksalt
  • ½ klype kvernet svart pepper

Tilbehør

  • revet parmesanost

Slik gjør du:

1. Salat: Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Rens og skjær fennikelen i tynne skiver, gjerne med mandolin. Riv salatbladene i mindre biter. Legg fennikel og rosésalat i en bolle med isvann. La stå i ca. 15 min.

2. Dressing: Visp sammen olje, eddik og honning. Krydre med salt og pepper.

  1. Skrell og skjær klementinene i skiver. La salaten renne av og legg den med spinat og clementinskiver på et fat. Hell over dressingen og strø på pinjekjernene.
  1. Brun farsen slik at den får fin farge.
  1. Knus fennikelfrøene i en morter. Skrell, knus og finhakk hvitløken. Fjern frøene og finhakk chilien. Bland i fennikel, hvitløk, chili og tomatpuré i farsen. Fres i ytterligere ca. 1 min.
  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Rør sammen egg, eggeplommer, parmesan-og pecorinoost. Hell av pastavannet, men spar 1 dl.
  1. Ta pastakjelen av varmen. Rør inn egg- og osteblandingen. Tynn ut med det varme pastavannet. Vend inn salsiccia og spinat. Strø over basilikum.
  1. Server pastaen med salaten og revet parmesanost.
PASTA MED SALSICCIA
© Per Ranung