Oppskrift på vegetariske dan dan-nudler med sprøstekt tofu

En smakfull kinesisk rett som byr på flere smaker og teksturer.

© Helén Pe

Vegetariske dan dan-nudler med sprøstekt tofu

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

  • ½ pakke marinert fast tofu med soyasaus og ingefær (230 g)
  • 1 ss rapsolje
  • ½ dl vann
  • ½ grønnsaksbuljongterning
  • 125 g pak choi
  • 100 g japanske ramen nudler, hvetenudler eller eggnudler

Saus

  • 20 g ingefær
  • 1 hvitløkfedd
  • ¼ dl naturell peanøttsmør, crunchy
  • 1½ ss lys tahinipasta
  • 1 ss chinkiang (kinesisk eddik) eller balsamicoeddik
  • ½ ss sukker
  • ½ ss sesamolje
  • ½ ts crispy chili i olje (Laogan ma) eller ½ ts chiliflak

Garnering

  • vårløk, strimlet
  • sesamfrø, gjerne svarte og hvite
  • crispy chili i olje eller annen chili
  • peanøtter, finhakkede
  • koriander

Slik gjør du:

Det finnes mange versjoner av retten; her er en vegetarisk variant der den tradisjonelle kjøttdeigen erstattes med tofu som hakkes og stekes til en krydret «deig». Crispy chili i olje, en smakfull og sprø chiliblanding, minner om stekt løk. Det finnes i velassorterte matbutikker eller i asiatiske butikker.

  1. Saus: Skrell og riv ingefær og hvitløk. Tilsett peanøttsmør, soya saus, tahini, eddik, sukker, sesamolje og chili.
  1. Finhakk tofu og stek den i olje i en stekepanne til den får fin farge. Rør inn 2 ss av sausen og stek til «deigen» får ordentlig farge.
  1. Kok opp vann med buljongterningen. Skjær pak choien i båter og kok dem i ca. 1 min. i buljongen. Ta opp pak choien. Visp inn ½ dl saus i buljongen. Fordel buljong og pak choi i bunnen av 4 dype skåler.
  1. Kok nudlene etter anvisningene på pakken. Hell dem i en sil og skyll lett i kaldt vann. Legg nudlene i en varm stekepanne. Tilsett resterende saus og rør godt. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Legg nudlene i skålene og topp med tofu.
  1. Pynt nudlene med strimlet vårløk, sesamfrø, chili, peanøtter og koriander.
© Helén Pe