Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★
Tid: 30 min.
Antall porsjoner: 4
300 g fennikel, renset og skåret i tynne skiver
130 g røde druer, delt i to
½ dl bladpersille, grovhakket
2 ss ferskpresset sitronsaft
60 ml extra virgin olivenolje
1 ss fennikelfrø
1 hvitløkfedd, skrelt og knust
40 g smør
4 svinekoteletter, benet renset for kjøtt
Slik gjør du:
1. Rør sammen fennikel, druer, persille, sitronsaft og olivenolje i en bolle, og smak til med salt og pepper.
2. Knus fennikelfrøene i en morter, og bland inn hvitløk og smør.
3. Smelt det smaksatte smøret i en teflon-stekepanne over middels varme. Gjennomstek kotelettene i ca. 5 min på hver side. Hvis kotelettene er tykke, kan de trenge lenger steketid. Ha kotelettene over på varme tallerkener, dekk til og la dem hvile i et par minutter.
4. Server kotelettene med fennikel- og druesalaten og sjyen fra pannen.