Tid: 20 min
Antall porsjoner: 4
300 g blandet sopp, f.eks.
kantareller, champignon og steinsopp
2 hvitløkfedd
1 potte persilleblader
100 g bacon
2 ss smør
2 ½ dl matfløte
150 g
Duetto-ost
2 krm salt
2 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, gjerne orecchiette
Slik gjør du:
1. Rens og skjær soppen i biter. Skrell og finhakk hvitløken og finhakk persillen.
2. Fres sopp, hvitløk og bacon i smør i en middels varm stekepanne til alt har fått fin farge. Tilsett fløten og la sausen småkoke i ca. 2 min. Rør inn osten og la den smelte. Krydre med salt og pepper.
3. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
4. Hell av pastaen, men spar på 1–2 dl av kokevannet. Vend pastaen inn i sausen og tilsett persillen. Bruk litt av kokevannet til å få en kremaktig konsistens. Server umiddelbart.
Les også: Derfor bør du spise bokhvete
