gorgonzola pasta
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Pasta med bacon, gorgonzola og sopp

Duetto er en italiensk ost, en kombinasjon av kremaktig gorgonzola og mascarpone. Hvis du ikke finner den i butikken kan du improvisere og blande like mye gorgonzola og mascarpone i stedet. Start med halve mengden ost først hvis du liker mild saus, og så kan du etterhvert smake deg frem.

31. januar 2023 av Petra Lindstrand

Tid: 20 min
Antall porsjoner:

300 g blandet sopp, f.eks. kantareller, champignon og steinsopp
2 hvitløkfedd
1 potte persilleblader
100 g bacon
2 ss smør
2 ½ dl matfløte
150 g
Duetto-ost
2 krm salt
2 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, gjerne orecchiette

Slik gjør du: 

1. Rens og skjær soppen i biter. Skrell og finhakk hvitløken og finhakk persillen. 

2. Fres sopp, hvitløk og bacon i smør i en middels varm stekepanne til alt har fått fin farge. Tilsett fløten og la sausen småkoke i ca. 2 min. Rør inn osten og la den smelte. Krydre med salt og pepper. 

3. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. 

4. Hell av pastaen, men spar på 1–2 dl av kokevannet. Vend pastaen inn i sausen og tilsett persillen. Bruk litt av kokevannet til å få en kremaktig konsistens. Server umiddelbart.

Les også: Derfor bør du spise bokhvete

pasta sopp og bacon oppskrift
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...