"Ragù": Pasta med italiensk kjøttsaus
Tid: 30 min. + koketid
Antall porsjoner: 6–8500 g oksekjøttdeig
1 stor gul løk
3 hvitløkfedd
1 stor gulrot
2 stilker stangselleri
2 ss olivenolje
80 g pancetta eller bacon
½ dl tomatpuré
3 dl rødvin
1 boks hakkede tomater (400 g)
3 kjøttbuljongterninger
½ ts salt
2 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, f.eks. pappardelle
eller tagliatelle
Tilbehør:
70 g revet ost, f.eks. parmesan
eller pecorino
Vil du ha inspirasjon til flere pastaoppskrifter? Her er 8 smakfulle og varierte pastaretter
Slik gjør du:
1. Skrell og finhakk løk, hvitløk
og gulrot. Rens og finhakk sellerien.
Skjær pancetta i terninger. Stek
grønnsakene i olje på middels varme
i ca. 10 min. Sett til side.
2. Stek pancettaen i en stekepanne
til den får farge. Rør inn kjøttdeig og
la det brunes i ca. 5 min. Rør inn
tomatpuré og deretter rotgrønnsakblandingen. Tilsett vin og
la sausen koke ned til halvparten av
væsken gjenstår.
3. Rør inn hakkede tomater og buljongterninger. La sausen småkoke under lokk i ca. 1 time. Rør jevnlig. Smak til med salt og pepper.
Pssst! Hvis du vil gjøre smaken på sausen litt rundere, kan du tilsette ½ dl matfløte helt til slutt.
TIPS: Kjør løk og rotfrukter i en blender til finhakket konsistens.
Buon appetito!
Les også: Derfor er denne osten en av de sunneste
