ragu italiensk pasta oppskrift
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Bedre italiensk pasta skal du lete lenge etter

Dette vil bli en stor porsjon, så eventuelle rester kan fryses ned.

3. februar 2023 av Petra Lindstrand

"Ragù": Pasta med italiensk kjøttsaus

Tid: 30 min. + koketid

Antall porsjoner: 6–8 

500 g oksekjøttdeig
1 stor gul løk
3 hvitløkfedd
1 stor gulrot
2 stilker stangselleri
2 ss olivenolje
80 g pancetta eller bacon
½ dl tomatpuré
3 dl rødvin
1 boks hakkede tomater (400 g)
3 kjøttbuljongterninger
½ ts salt
2 krm kvernet svart pepper
400 g pasta, f.eks. pappardelle eller tagliatelle 

Tilbehør:
70 g revet ost, f.eks. parmesan eller pecorino

Vil du ha inspirasjon til flere pastaoppskrifter? Her er 8 smakfulle og varierte pastaretter

Slik gjør du: 

1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og gulrot. Rens og finhakk sellerien. Skjær pancetta i terninger. Stek grønnsakene i olje på middels varme i ca. 10 min. Sett til side.
2. Stek pancettaen i en stekepanne til den får farge. Rør inn kjøttdeig og la det brunes i ca. 5 min. Rør inn tomatpuré og deretter rotgrønnsakblandingen. Tilsett vin og la sausen koke ned til halvparten av væsken gjenstår. 

3. Rør inn hakkede tomater og buljongterninger. La sausen småkoke under lokk i ca. 1 time. Rør jevnlig. Smak til med salt og pepper.

Pssst! Hvis du vil gjøre smaken på sausen litt rundere, kan du tilsette ½ dl matfløte helt til slutt.

TIPS: Kjør løk og rotfrukter i en blender til finhakket konsistens.

Buon appetito!

Les også: Derfor er denne osten en av de sunneste

ragu pasta oppskrift
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...