salat med aubergine
© Tommy Andresen / Forlaget Press

Oppskrift på lun salat med aubergine, granateple og pistasjnøtter

Vi har mye å lære fra den østlige delen av Middelhavet når det kommer til å bruke farger i maten. Fargen på auberginen er kanskje litt beige og trist i seg selv, men med grønne pistasjnøtter og røde granateplekjerner på toppen både smaker og ser denne salaten ut som en fest.

19. oktober 2022 av Helle Øder Valebrokk
salat smårett oppskrift
© Tommy Andresen / Forlaget Press

Passer til: meze, fisk, grillmat

1–2 auberginer
¼ granateple, kjernene
1 neve pistasjnøtter uten skall
frisk mynte
2 ss god extra virgin olivenolje
flaksalt og pepper
1 ts finrevet sitronskall

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Start med å skjære auberginen i skiver. Salt skivene og la saltet trekke ut væske i cirka 15 minutter, før du skyller av saltet kjapt og tørker hver skive.

3. Stek skivene i pannen med olivenolje. Salte og pepre. Aubergineskivene skal være nesten karamellisert og sprø i kanten når de er ferdige, da er auberginekjøttet mykt og deilig. Legg skivene over på et fat eller i en skål. Dryss over hakket mynte.

4. Varm pistasjnøtter i ovnen i cirka 4 minutter. Grovhakk mynte og dryss over auberginene. Strø over masse granateplekjerner og litt mer olivenolje. Strø litt finrevet sitronskall over retten

TIPS Aubergine er en tricky råvare. Får den ikke nok varmebehandling, vil den smake som sleip og umoden banan. Men gir du den nok tid, vil du oppleve en kremet og deilig konsistens. Når du skjærer skiver av aubergine, bør du alltid salte skivene godt slik at saltet trekker ut væsken. Det høres kanskje rart ut å skylle skivene etterpå, men det fungerer. Med denne behandlingen er du garantert et godt resultat.

Les også: 8 sunne smoothie-oppskrifter

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...