© Camera Press/Bulls Press

Meksikansk gryte med panne­stekt brød, avokado og rømme

Gi familien en ny texmex-favoritt til fredagskvelden.

27. desember 2015 av Camera Press/Bulls Press

Meksikansk mat er en familiefavoritt. Her lager vi en variant av chili con carne uten bønner, med pannestekt brød som tilbehør.

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★   

Tid: 5 min. + 40 min. koketid

Antall porsjoner: 4

 

2 ss solsikkeolje eller olivenolje

1 løk, skrelt og finhakket

500 g kjøttdeig

2 bokser hermetiserte tomater

1 pose chili con carne-krydderblanding

salt og nykvernet svart pepper

1 pidebrød eller 2 pitabrød

 

Til servering:

2 avokadoer, skrelt, utkjernet og delt i båter

1 beger rømme

 

Slik gjør du:

1. Varm opp oljen i en gryte og stek løken myk og blank. Tilsett kjøttdeigen og brun den godt.

2. Tilsett tomater og krydderblanding og kok opp. Reduser varmen, og la det putre til sausen er redusert og har tyknet, ca. 40 min. Smak til med salt og pepper.

3. Rett før gryten er ferdigkokt, varmer du brødet på begge sider i en tørr, varm stekepanne. Del det i “pizzastykker”.

4. Server gryten med brød, avokado og rømme.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...