© Skovdal.dk/Spis Bedre og Getty Images

Wok med grønn thaicurry, rosenkål og cashewnøtter

En thai-inspirert wok passer perfekt som rask middag i hverdagen.

27. desember 2015 av Gitte Heidi Rasmussen

Her kan du eventuelt erstatte risen med nudler, og cashew med peanøtter. Grønn thaicurry er laget av små grønne chili, limeblad, sitrongress, ingefær og spisskummen. Den er mildere en rød thaicurry, men sterkere enn den gule. Du finner den ofte i innvandrerbutikker.

 

Vanskelighetsgrad: ★ ★ 

Tid: 20 min.

Antall personer: 4

 

¼ liter ris, gjerne fullkorn sjasminris

¼ kg rosenkål

250 g sjampinjong

2 ts grønn thaicurry

olje til steking

saften av ½ lime

1 ss fiskesaus

50 g salte cashewnøtter

 

Slik gjør du:

1. Kok risen som anvist på pakken.

2. Skyll raskt rosenkålen i kaldt vann, og plukk av visne blader. Skjær rosenkålen i smale strimler. Del sjampinjongene i 4 biter.

3. Stek raskt rosenkål og sjampinjong sammen med thaicurry i olje i en varm stekepanne i 3–4 min.

4. Ha i den kokte risen, og stek i ytterligere et par min. under omrøring.

5. Smak til med limesaft og fiskesaus, rør om og dryss over grovhakkede cashewnøtter. Server med én gang.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...