7 sunne retter med kål
Kål er vinterens supergrønnsak, og trendy som bare det.
Salat med knutekål, fennikel og grønnkål
Knutekål ser ut som en lysegrønn eller rødlilla nepe, og er en slektning av villkålen. Den rødlilla dyrkes i Norge, og finnes i velassorterte grønnsaksdisker. Bruk denne salaten som tilbehør både til fjærkre og svinekjøtt. Den smaker også fantastisk til skinkestek og ribbe med sprø svor, men også til stekt laks. Se hele oppskriften her.

Grønnkålsalat med eple og spansk manchego
Her kan det brukes en blanding av vanlig grønnkål og rød grønnkål, da blir salaten mer fargerik. Den harde, spanske, hvite geitosten manchego finner du i velassorterte ostedisker, men den kan også erstattes med vellagret og hard italiensk pecorino. Server gjerne salaten som tilbehør til karbonader, svinekoteletter eller wienerschnitzel. Se hele oppskriften her.

Rosenkåltabouleh med feta og blåbær
Tabouleh er en populært rett i Midtøsten, der den lages med bulgur. Her serverer vi den med rosenkål og bær i stedet for de klassiske ingrediensene tomater, agurk og løk. Se hele oppskriften her.

Potetmos med savoykål
Skaff deg en god, gammeldags potetmoser, og bruk aldri stavmikser eller kjøkkenmaskin for å lage potetmos, da blir den seig. I denne mosen kan du bruke vellagrede guloster som emmentaler, comté eller gruyère fra Frankrike, og selvfølgelig også vellagret Jarlsberg. Server denne mosen til gryte- eller ovnsretter, eller som tilbehør til kjøttkaker eller karbonader. Se hele oppskriften her.

Stekt spisskål med kikerter, rødløk og chili
Disse varme grønnsakene kan du også servere i pitabrød sammen med hummus og stekt strimlet kylling, oksekjøtt eller lam krydret med spisskummen, paprika og hvitløk. Se hele oppskriften her.

Pasta med palmekål, tomat og ricotta
Prøv gjerne fersk mozzarella eller fetaost i stedet for ricotta i denne retten. Hvis du ikke kan unnvære kjøtt, kan du drysse over sprøstekte baconbiter, men da bør du erstatte ricottaen med mye ferskrevet parmesan. Se hele oppskriften her.

Wok med grønn thaicurry, rosenkål og cashewnøtter
Her kan du eventuelt erstatte risen med nudler, og cashew med peanøtter. Grønn thaicurry er laget av små grønne chili, limeblad, sitrongress, ingefær og spisskummen. Den er mildere en rød thaicurry, men sterkere enn den gule. Du finner den ofte i innvandrerbutikker. Se hele oppskriften her.
