Pizza bianca med ristet gresskar, oliven, kål og granateple
Noen pizza oppskrifter må du bare må prøve! Dette er en av de.
Oppskrift på pizza bianca med ristet gresskar, oliven, kål og granateple:
Tid: 25 min. + 25 min. i ovnenAntall pizza: 2
- 2 ferdige runde pizzabunner eller hjemmelaget deig
- 1 lite butternutgresskar (500 g)
- 2 ss olivenolje
- ½ ts salt
- 50 g svartkål
- 2 ss vann
- 1 dl crème fraîche
- 80 g stenfrie kalamataoliven
- 125 g mozzarella, g jerne bøffel
- 50 g parmesan
Garnering:
- ½ dl granateplekjerner
- ½ dl hasselnøttkjerner, ristet og grovhakket
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 °C varmluft. Skrell og del gresskaret i to på langs. Grav ut kjernene. Skjær gresskaret i ½ cm tykke skiver, og legg dem ut på et stekebrett dekket med bakepapir. Vend med olje, og krydre med salt. Bak midt i ovnen i ca. 10 min. La gresskarskivene avkjøles.
- Rens og riv kålen i mindre biter. Legg den i en varm stekepanne og tilsett vann. La kålen akkurat falle sammen. Ha kålen over i en sil, skyll den med kaldt vann og la den renne av.
- Legg pizzabunnene med bakepapiret ut på stekebrett. Smør crème fraîche utover bunnene. Fordel gresskar, svartkål og oliven over. Fordel revne mozzarellabiter og revet parmesan over.
- Stek begge pizzaene samtidig i ovnen i ca. 15 min., til osten er gyllen. Ta pizzaene ut av ovnen, dryss granateplekjerner og hasselnøtter over og server.
PSST Kjøp ferdig pizzabunn i butikken. Hvis du heller vil lage egen pizzadeig, finner du oppskrift på ekte italiensk pizzadeig her.