© Ulrika Pousette/Allt om mat

Lag tacofest med fajitas fra grillen!

Med Tex mex-kylling på grillen og mango-margherita i glasset blir det fredagsfest!

11. juni 2015 av Gunilla von Heland

Fajita er en helgefavoritt som smaker aller best tilberedt over flammer. By gjestene på en mangomargarita først, så er måltidet komplett.

 

Grillet kyllingfajita

Opprinnelig lages fajitaen med den meksikanske osten queso fresco, her hjemme fungerer fetaost utmerket som substitutt.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★

Tid: 40 min.
Antall porsjoner: 4

500 g kyllingfilet
3 paprikaer, gjerne ulike farger
4 tortillalefser
150 g fetaost
blandet salat
frisk koriander

Marinade:
1 potte koriander
1 fersk jalapeñochili
½ kinesisk hvitløk
1 ts salt
2 ss rapsolje

Guacamole:
2 avokadoer
2 ss presset limesaft
1 dl rømme
2 krm salt

Grillet salsa:
1 rødløk
250 g cherrytomater
2 ferske jalapeñochilier
1 forkokt maiskolbe
2 krm salt
1 ss rapsolje
1–2 ss hvitvinseddik

 

Slik gjør du:
1. Marinade: Finhakk koriander, jalapeño og skrelt hvitløk. Bland dette med salt og rapsolje. Skjær kyllingen i ca. 2 x 2 cm store biter og bland bitene i marinaden. La det stå i ca. 20 min. Tenn grillen. Bløtlegg trespyd hvis du skal grille med det.
2. Kjern ut og skjær paprikaene i biter. Træ kylling og paprika vekselvis på spyd. Grill spydene  på alle sider i ca. 15 min. til kyllingen er gjennomstekt.
3. Guacamole: Del, kjern ut og mos avokadoen med limesaft, rømme og salt med en stavmikser.
4. Grillet salsa: Skrell og skjær rødløken i båter. Salt alle grønnsakene og pensle dem med olje. Grill løk, tomater, jalapeño og maiskolbe til grønnsakene har fått fine grillstriper.
5. Bland tomater, løk og finhakket jalapeño med eddik og salt. Skjær maiskornene av kolben og vend dem inn i salsaen. Varm tortilla-lefsene, enten raskt på grillen, i grillpanne eller i ovnen.
6. Server kyllingspydene med varme tortillalefser, guacamole, grillet salsa, salat, frisk koriander og smuldret fetaost.

Mangomargarita

Smaken av mango kommer godt frem i selskap med lime, salt og sukker.

Vanskelighetsgrad: ★ ★ ★ ★

Tid: 10 min.
Antall drinker: 2–3

2 lime
1 ts flaksalt
1 ts sukker
225 g frossen mango i terninger
1 ss agavesirup eller vanlig lys sirup
½ dl tequila
2 ss Cointreau eller Triple sec

Slik gjør du:
1. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv skallet og press saften. Bland salt, sukker og limeskall. Fukt kanten på cocktailglassene med litt limesaft og dypp dem i sukker-, salt- og limeblandingen slik at glassene får en saltkant.
2. Ha den frosne mangoen i en blender og tilsett sirup, tequila og likør. Blend til en glatt puré. Tilsett ev. kaldt vann for å justere konsistensen. Fordel margaritaen i glassene og dryss litt av
limeblandingen over rett før servering.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...