Enkel og rask thaibasilikum-kylling (gai pad krapow)

Raskt, enkelt og godt, med massevis av smak. Får du ikke tak i thaibasilikum, går det fint med vanlig basilikum.

Oppskrift på thaikylling
© Helén Pe

Thaibasilikum-kylling (gai pad krapow)

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • 250 g kyllingkjøttdeig
  • ½ stor gul løk
  • store hvitløkfedd
  • ½ røde chili, f.eks. bird’s eye (thaichili)
  • 1 ss lys soyasaus
  • ½ ss asiatisk fiskesaus
  • ½ kyllingbuljongterning
  • ½ potte thaibasilikum
  • olivenolje
  • sukker

Tilbehør:

  • basmatiris
  • limebåter

Slik gjør du:

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Fjern frøene og finhakk chilien. Fres løken myk i 3 ss olje i en middels varm steke panne. Øk varmen, tilsett kjøttdeigen og stek til den får fin farge.
  1. Tilsett soyasaus, fiskesaus, smuldret buljongterning og 2 ts sukker. Stek i ca. 1 min. Hell over 1 dl vann og la det koke inn i kjøttdeigen. Plukk basilikum bladene og rør dem inn i kjøttdeigen.
  1. Server kjøttdeigen med ris og limebåter.