Oppskrift på harissa-marinert kylling med flere spennende krydder og smaker

Harissa er en lett krydret chilisaus som sammen med spisskummen og rosmarin gjør dette til en litt annerledes og smaksrik kyllingrett.

harissamarinert kylling
© Helén Pe

Harissa-marinert kylling med varm kikertrøre og stekt rosmarin

Tid: 40 min.

Antall personer: 4 400 g kokte kikerter
2 ts hel spisskummen
2 hvitløkfedd
¾ dl vann
½ grønnsaksbuljongterning
2 ss smør
1 krm salt
1 krm kvernet svart pepper

Harissamarinert kylling:
400 g kyllinglårfilet
1 ss rapsolje
2 hvitløkfedd
2 rosmarinstilker
1 dl raps- eller olivenolje
1 ss harissa
1 ss flytende honning
¾ ts salt
1 krm kvernet svart pepper

Stekt rosmarin:
8–10 rosmarinstilker
rapsolje

Tilbehør:
200 g kokte kikerter
2 dl vann
½ grønnsaksbuljongterning

Slik gjør du:

1. Rist spisskummen i en tørr stekepanne. Skrell og hakk hvitløk. Legg kikerter og hvitløk i en kjele. Tilsett vann og buljong. Kok opp og tilsett spisskummen. Blend med en stavmikser sammen med smør, salt og pepper.

2. Harissamarinert kylling: Skrell og finhakk hvitløk. Plukk og finhakk rosmarinblader. Bland hvitløk, rosmarin, 1 dl olje, harissa og honning.

3. Rens og krydre lårfiletene med salt og pepper. Gjennomstek lårfiletene i 1 ss olje i en stekepanne på middels varme. Legg kyllingen i marinaden.

4. Stekt rosmarin: Stek rosmarin i olje til den er sprø. La den renne av på kjøkkenpapir.

5. Tilbehør: Kok opp vann og buljongterning. Varm kikertene i buljongen.

6. Fordel kikertrøren på tallerkener. Topp med kylling og litt av marinaden. Avslutt med kikerter og rosmarin.

harissamarinert kylling
© Helén Pe