Harissa-marinert kylling med varm kikertrøre og stekt rosmarin
Tid: 40 min.
Antall personer: 4400 g kokte kikerter
2 ts hel spisskummen
2 hvitløkfedd
¾ dl vann
½ grønnsaksbuljongterning
2 ss smør
1 krm salt
1 krm kvernet svart pepper
Harissamarinert kylling:
400 g kyllinglårfilet
1 ss rapsolje
2 hvitløkfedd
2 rosmarinstilker
1 dl raps- eller olivenolje
1 ss harissa
1 ss flytende honning
¾ ts salt
1 krm kvernet svart pepper
Stekt rosmarin:
8–10 rosmarinstilker
rapsolje
Tilbehør:
200 g kokte kikerter
2 dl vann
½ grønnsaksbuljongterning
Slik gjør du:
1. Rist spisskummen i en tørr stekepanne. Skrell og hakk hvitløk. Legg kikerter og hvitløk i en kjele. Tilsett vann og buljong. Kok opp og tilsett spisskummen. Blend med en stavmikser sammen med smør, salt og pepper.
2. Harissamarinert kylling: Skrell og finhakk hvitløk. Plukk og finhakk rosmarinblader. Bland hvitløk, rosmarin, 1 dl olje, harissa og honning.
3. Rens og krydre lårfiletene med salt og pepper. Gjennomstek lårfiletene i 1 ss olje i en stekepanne på middels varme. Legg kyllingen i marinaden.
4. Stekt rosmarin: Stek rosmarin i olje til den er sprø. La den renne av på kjøkkenpapir.
5. Tilbehør: Kok opp vann og buljongterning. Varm kikertene i buljongen.
6. Fordel kikertrøren på tallerkener. Topp med kylling og litt av marinaden. Avslutt med kikerter og rosmarin.
