En virkelig vakker, omsorgsfullt laget kyllingpai med et sprøtt butterdeiglokk blir et festmåltid! Fyllet skal være skikkelig sausete, det koker litt sammen under stekingen i ovnen.
Rens og skjær kyllingen i små biter. Skrell og skjær gulrøttene i små terninger. Skrell og finhakk 1 hvitløkfedd. Finhakk estragonen.
Fres kylling, gulrøtter, hvitløk og estragon i 2 ss smør i en stekepanne. Krydre med 1 ts salt og 2 klyper pepper. Hell på vinen og la det koke inn. Sikt over melet og hell over vannet. Tilsett buljongterningene. La det småkoke i ca. 5 min. Tilsett fløten.
Skrell løken. Rens og del sjampinjongene i to. Hakk persillen. Skrell og finhakk 1 hvitløk fedd.
Sauter løken i 1 ss smør til den er myk og har fått fin farge. Sauter deretter sjampinjongene i 1 ss smør sammen med hvitløken. Strø over persille og krydre med ½ ts salt og 1 klype pepper.
Forvarm ovnen til 225 grader. Ha kyllingrøre, løk og sjampinjong i en smurt ildfast form.
Rull ut butterdeigen og skjær ut en plate som er litt større enn formen. Legg butter deigen over fyllet og klem til kantene. Stikk mange små hull i butterdeigen med en gaffel. Skjær ut små blader eller bruk små kakeform er av den resterende butterdeigen, og pynt butterdeiglokket. Pensle lokket med sammenvispet egg.
Stek paien midt i ovnen i ca. 30 min., til den har fått en vakker farge.