Kyllingpai med småløk og sjampinjong

En virkelig vakker, omsorgsfullt laget kyllingpai med et sprøtt butterdeiglokk blir et festmåltid! Fyllet skal være skikkelig sausete, det koker litt sammen under stekingen i ovnen.

Kyllingpai med småløk og sjampinjong
© Anna Kern
Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • ½ pakke fersk butterdeig (250 g)
  • 300 g kyllinglårfilet
  • 1 gulrøtter
  • ½ hvitløkfedd
  • ½ hvitløkfedd
  • 2 kvister estragon
  • 1 ss smør
  • ½ ss smør
  • ½ ss smør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts salt
  • 1 klype kvernet svart pepper
  • ½ klype kvernet svart pepper
  • ½ dl tørr hvitvin
  • 1 ss hvetemel
  • 1½ dl vann
  • ½ hønsebuljongterning
  • 1 dl fløte
  • 250 g småløk
  • 250 g sjampinjong
  • ½ bunt persille

Pensling

  • ½ egg

Slik gjør du:

  1. Rens og skjær kyllingen i små biter. Skrell og skjær gulrøttene i små terninger. Skrell og finhakk 1 hvitløkfedd. Finhakk estragonen.
  1. Fres kylling, gulrøtter, hvitløk og estragon i 2 ss smør i en stekepanne. Krydre med 1 ts salt og 2 klyper pepper. Hell på vinen og la det koke inn. Sikt over melet og hell over vannet. Tilsett buljongterningene. La det småkoke i ca. 5 min. Tilsett fløten.
  1. Skrell løken. Rens og del sjampinjongene i to. Hakk persillen. Skrell og finhakk 1 hvitløk fedd.
  1. Sauter løken i 1 ss smør til den er myk og har fått fin farge. Sauter deretter sjampinjongene i 1 ss smør sammen med hvitløken. Strø over persille og krydre med ½ ts salt og 1 klype pepper.
  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Ha kyllingrøre, løk og sjampinjong i en smurt ildfast form.
  1. Rull ut butterdeigen og skjær ut en plate som er litt større enn formen. Legg butter deigen over fyllet og klem til kantene. Stikk mange små hull i butterdeigen med en gaffel. Skjær ut små blader eller bruk små kakeform er av den resterende butterdeigen, og pynt butterdeiglokket. Pensle lokket med sammenvispet egg.
  1. Stek paien midt i ovnen i ca. 30 min., til den har fått en vakker farge.
Oppskrift på kyllingpai
© Anna Kern