Her får du mange favorittsmaker i en og samme pai
Chèvre og rødbeter er en herlig smakskombo, og de soyaristede valnøttene i salaten blir til det lille ekstra i retten.
Oppskrift på pai med chèvre og rødbeter:
Tid: 25 min. + 20 min. i fryser + 45 min. i ovn
Antall: 4 porsjoner
- 150 g smør
- 3 ½ dl speltmel (210 g)
- 1 krm salt
- 2 ss vann, kaldt
Pensling:
- 1 egg
Fyll:
- 3 kokte rødbeter
- 65 g grønnkål
- 1 ss olivenolje
- 1 krm + ½ krm salt
- 3 egg
- 3 dl melk
- 125 g chèvre
Salat:
- ½ agurk
- 65 g bladsalat
- 25 g ertespirer
- 1 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 krm svarte sesamfrø
- Soyaristede valnøtter:
- 100 g valnøtter
- 1 ss japansk soyasaus
Slik gjør du:
- Bland smør, mel og salt i en foodprosessor. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen
- Kjevle ut deigen til den er 3 mm tykk Trykk deigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Skjær bort overflødig deig på toppen av kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i fryseren i ca. 20 min. for å forhindre at deigen glir ned under steking. Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensle paiskallet med pisket egg. Forstek midt i ovnen i 15 min. Senk ovnstemperaturen til 175 grader.
- Fyll: Skjær rødbetene i biter. Fjern stilkene på grønnkålen og skjær kålen i mindre biter. Fres kålen i olje til den er myk. Krydre med 1 krm salt.
- Visp sammen egg, melk og ½ krm salt. Skjær osten i skiver. Legg grønnkålen i paiskallet og hell over eggeblandingen. Dryss over rødbeter og chèvre. Stek i midten av ovnen i ca. 30 min., til paien har fått fin farge og eggeblandingen har stivnet.
- Salat: Skjær agurken tynt med en ostehøvel. Bland salaten med agurk, olje, eddik og sesamfrø.
- Soyaristede valnøtter: Bland valnøtter og soyasaus på en stekeplate med bakepapir. Rist midt i ovnen på 175 grader i 10 min. Dryss nøttene over salaten.