Her får du mange favorittsmaker i en og samme pai

Chèvre og rødbeter er en herlig smakskombo, og de soyaristede valnøttene i salaten blir til det lille ekstra i retten.

Chevre og rødbete pai
© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Anna Kern

Oppskrift på pai med chèvre og rødbeter:

Tid: 25 min. + 20 min. i fryser + 45 min. i ovn
Antall: 4 porsjoner

  • 150 g smør
  • 3 ½ dl speltmel (210 g)
  • 1 krm salt
  • 2 ss vann, kaldt

Pensling:

  • 1 egg

Fyll:

  • 3 kokte rødbeter
  • 65 g grønnkål
  • 1 ss olivenolje
  • 1 krm + ½ krm salt
  • 3 egg
  • 3 dl melk
  • 125 g chèvre

Salat:

  • ½ agurk
  • 65 g bladsalat
  • 25 g ertespirer
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 krm svarte sesamfrø
  • Soyaristede valnøtter:
  • 100 g valnøtter
  • 1 ss japansk soyasaus

Slik gjør du:

  1. Bland smør, mel og salt i en foodprosessor. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen
  2. Kjevle ut deigen til den er 3 mm tykk Trykk deigen ut i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Skjær bort overflødig deig på toppen av kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen i fryseren i ca. 20 min. for å forhindre at deigen glir ned under steking. Forvarm ovnen til 200 grader.
  3. Pensle paiskallet med pisket egg. Forstek midt i ovnen i 15 min. Senk ovnstemperaturen til 175 grader.
  4. Fyll: Skjær rødbetene i biter. Fjern stilkene på grønnkålen og skjær kålen i mindre biter. Fres kålen i olje til den er myk. Krydre med 1 krm salt.
  5. Visp sammen egg, melk og ½ krm salt. Skjær osten i skiver. Legg grønnkålen i paiskallet og hell over eggeblandingen. Dryss over rødbeter og chèvre. Stek i midten av ovnen i ca. 30 min., til paien har fått fin farge og eggeblandingen har stivnet.
  6. Salat: Skjær agurken tynt med en ostehøvel. Bland salaten med agurk, olje, eddik og sesamfrø.
  7. Soyaristede valnøtter: Bland valnøtter og soyasaus på en stekeplate med bakepapir. Rist midt i ovnen på 175 grader i 10 min. Dryss nøttene over salaten.
Chevre og rødbete pai

Chèvre, rødbeter og valnøtter – mange favorittsmaker i samme pai.

© Styling: Cecilia Hagerling Larsson / Foto: Anna Kern