Sommerpai med rabarbra og jordbær
Tid: 20–40 min.
175 g smør
1 dl sukker
3 dl hvetemel
Fyll:
500 g rabarbra, renset og delt
2 dl sukker
0.25 dl vann
300 g jordbær, renset
ev. litt potetmel til jevning
Slik gjør du:
1. Bland smør, sukker og mel til en deig – gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig i ca. 30 min.
2. Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200 °C i ca. 15 min.
3. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få et tykkere fyll. 4. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.

Les også: 4 oppskrifter på sunn snacks