Denne paien har den ultimate smaken av sommer
Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.
Sommerpai med rabarbra og jordbær
Tid: 20–40 min.
175 g smør
1 dl sukker
3 dl hvetemel
Fyll:
500 g rabarbra, renset og delt
2 dl sukker
0.25 dl vann
300 g jordbær, renset
ev. litt potetmel til jevning
Slik gjør du:
1. Bland smør, sukker og mel til en deig – gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig i ca. 30 min.
2. Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200 °C i ca. 15 min.
3. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få et tykkere fyll. 4. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.
Les også: 4 oppskrifter på sunn snacks