pai med rabarbra og jordbær
© Opplysningskontoret for frukt og grønt

Denne paien har den ultimate smaken av sommer

Jordbær og rabarbra passer rett og slett kjempegodt sammen. Server paien lun med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus til.

20. juli 2022 av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Sommerpai med rabarbra og jordbær

Tid: 20–40 min. 

175 g smør
1 dl sukker
3 dl hvetemel 

Fyll:
500 g rabarbra, renset og delt
2 dl sukker
0.25 dl vann
300 g jordbær, renset
ev. litt potetmel til jevning

Slik gjør du: 

1. Bland smør, sukker og mel til en deig – gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig i ca. 30 min. 

2. Prikk paideigen med en gaffel og stek den ved 200 °C i ca. 15 min. 

3. Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. Ta opp rabarbraen når den er nesten myk. La væsken koke inn til en tykk saus. Ha i rabarbrabitene igjen og avkjøl. Du kan også jevne med litt potetmel for å få et tykkere fyll. 4. Bre rabarbrakompotten over kaken, dekorer med skivede jordbær, og server paien med vaniljesaus eller pisket kremfløte.

pai med rabarbra og jordbær
© Opplysningskontoret for frukt og grønt

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...