Oppskrift på hamburger med løk deluxe

Liker du løk, kommer du til å elske denne burgeren, da den toppes med karamellisert løk, syltet løk, rå løk og frityrstekt løk. Oppskriften på den syltede løken er mer enn du trenger, men den holder i ca. 1 uke i kjøleskapet.

Oppskrift på hamburger deluxe
© Lisa Björner

Hamburger med løk deluxe

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 personer

  • 300 g kjøttdeig
  • ½ ts salt
  • 1 klype kvernet svart pepper
  • 2 skiver cheddarost
  • 2 hamburgerbrød
  • ¼ dl amerikansk sennep
  • ¼ dl majones
  • ¼ gul løk

Syltet løk:

  • 1 gule løk eller sølvløk
  • ¼ dl eddik (7 %)
  • ½ dl sukker
  • ½ dl vann

Karamellisert løk:

  • 300 g gul løk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • ½ klype salt

Frityrstekt løk:

  • 125 g sjalottløk
  • 2½ dl rapsolje

Slik gjør du:

  1. Syltet løk: Skrell og skjær løken i tynne skiver. Kok opp eddiken, sukkeret og vannet til sukkeret løser seg opp. Hell laken over løken og la den stå i 2–3 timer.
  1. Frityrstekt løk: Skrell og skjær løken. Varm opp oljen i en stor gryte. Legg i løken og la det småkoke på svak varme i ca. 1 time, til den er sprø. La renne av på papir.
  1. Karamellisert løk: Skrell og skjær løken i tynne skiver. Stek løken i olje og smør på lav varme til den er myk. Tilsett sukker og eddik, og fortsett å steke i ca. 30 min til løken er karamellisert. Krydre med salt.
  1. Del kjøttdeigen i 8 like store biter. Rull deigen forsiktig til baller uten å bearbeide den for mye. Form dem til runde burgere. Skrell og skjær løken.
  1. Grill burgerne over direkte varme i ca. 2 min. på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg en skive ost på 4 av burgerne.
  1. Del brødene og grill dem i ca. 10 sek. Legg en burger på den nederste delen av brødene. Ha på karamellisert løk og deretter den andre burgeren. Smør på majones og sennep, og topp med rå løk, syltet løk og fritert løk. Legg på toppen av hamburgerbrødet og server.
© Lisa Björner