Denne enkle pastaretten er smaken av vår

Et av de beste vårtegnene på tallerkenen er asparges, og her er den i en herlig kombinasjon med pasta, pancetta, pecorino og pinjekjerner.

Oppskrift på pasta med asparges
© Helén Pe

Pasta med hvit asparges, pancetta, pecorino og pinjekjerner

Pancetta er italiensk saltet og lufttørket flesk, som er litt mildere enn bacon. Finner du ikke pancetta, er bacon et fint alternativ. Skal retten være magrere, så bytt fløten ut med gresk yoghurt.

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers.

  • 175 g pasta, f.eks. bucatini, spaghetti eller tagliatelle
  • 250 g hvite asparges
  • 37 g pecorinoost
  • 1 eggeplommer
  • ½ egg
  • ½ dl kremfløte
  • ½ klype salt
  • ½ klype kvernet svart pepper
  • 100 g pancetta eller bacon

Topping

  • 20 g pinjekjerner
  • ½ bunt persille
  • 12 g parmesanost

Slik gjør du:

  1. Topping: Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de har fått fin farge. Avkjøl. Plukk og hakk persillen. Finriv osten.
  1. Rens og skrell aspargesene. Skjær i biter. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Kok aspargesene med i pastavannet når det er 4–5 min. ig jen av koketiden.
  1. Riv osten. Pisk sammen ost, eggeplommer, egg, fløte, salt og pepper. Pisk inn 1 dl av kokevannet fra pastaen.
  1. Skjær pancettaen i terninger og stek dem gylne i en stor stekepanne. Fjern stekepannen fra varmen. Hell av vannet fra pasta og asparges. Hell pastaen, aspargesen og eggekremen i pannen, og vend alt sammen på lav varme, til pastaen får en kremet konsistens.
  1. Anrett pastaen, og pynt med pinjekjerner, persille og parmesanost.
Pasta med asparges
© Helén Pe