Enkel pastarett med tomat
© Per Ranung

Enkel pastarett med ovnsbakte cherrytomater, squash og oliven

En superenkel og smakfull grønn rett som blir best med søte små tomater hvis smak konsentreres etter en runde i ovnen. Sausen som dannes i bunnen av formen, gir masse smak til pastaen som vendes med grønnsakene til slutt.

21. august 2023 av Gunilla Von Heland

Oppskrift på pasta med ovnsbakte cherrytomater, squash og oliven

Tid: 10–20 min.

Antall personer: 4

  • 350 g pasta, f.eks. penne eller strozzapreti
  • 300 g cherrytomater i ulike farger
  • 350 g squash
  • 2 hvitløkfedd
  • 6 blader fersk salvie
  • 3 stilker rosmarin
  • 3 ss olivenolje
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 krm kvernet svart pepper
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1dl steinfrie svarte oliven
  • revet parmesan

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 °C. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  2. Skyll og del tomatene i to og squashen i terninger. Bland tomater og squash med urter, olje, salt og pepper i en ildfast form.
  3. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 20 min. Rør om en gang underveis. Rist pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne. Vend pinjekjerner og oliven med grønnsakene når det gjenstår ca. 5 min av steketiden.
  4. Vend inn nykokt pasta i grønnsakblandingen. Server med revet parmesan.
Enkel vegetar pastarett

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...