Enkel pastarett med ovnsbakte cherrytomater, squash og oliven

En superenkel og smakfull grønn rett som blir best med søte små tomater hvis smak konsentreres etter en runde i ovnen. Sausen som dannes i bunnen av formen, gir masse smak til pastaen som vendes med grønnsakene til slutt.

Enkel pastarett med tomat
© Per Ranung

Oppskrift på pasta med ovnsbakte cherrytomater, squash og oliven

Tid: 10–20 min.

Antall personer: 4

  • 350 g pasta, f.eks. penne eller strozzapreti
  • 300 g cherrytomater i ulike farger
  • 350 g squash
  • 2 hvitløkfedd
  • 6 blader fersk salvie
  • 3 stilker rosmarin
  • 3 ss olivenolje
  • 1⁄2 ts salt
  • 1 krm kvernet svart pepper
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1dl steinfrie svarte oliven
  • revet parmesan

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 °C. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
  2. Skyll og del tomatene i to og squashen i terninger. Bland tomater og squash med urter, olje, salt og pepper i en ildfast form.
  3. Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 20 min. Rør om en gang underveis. Rist pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne. Vend pinjekjerner og oliven med grønnsakene når det gjenstår ca. 5 min av steketiden.
  4. Vend inn nykokt pasta i grønnsakblandingen. Server med revet parmesan.
Enkel vegetar pastarett