Oppskrift på pasta med ovnsbakte cherrytomater, squash og oliven
Tid: 10–20 min.
Antall personer: 4
- 350 g pasta, f.eks. penne eller strozzapreti
- 300 g cherrytomater i ulike farger
- 350 g squash
- 2 hvitløkfedd
- 6 blader fersk salvie
- 3 stilker rosmarin
- 3 ss olivenolje
- 1⁄2 ts salt
- 1 krm kvernet svart pepper
- 2 ss pinjekjerner
- 1dl steinfrie svarte oliven
- revet parmesan
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 °C. Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- Skyll og del tomatene i to og squashen i terninger. Bland tomater og squash med urter, olje, salt og pepper i en ildfast form.
- Stek grønnsakene midt i ovnen i ca. 20 min. Rør om en gang underveis. Rist pinjekjernene i en tørr, varm stekepanne. Vend pinjekjerner og oliven med grønnsakene når det gjenstår ca. 5 min av steketiden.
- Vend inn nykokt pasta i grønnsakblandingen. Server med revet parmesan.
