Tid: 40 min. + koketid
Antal porsjoner: 4–6
Ingredienser:
500 g kjøttdeig
2 løk
4 hvitløksfedd
1 tørket chipotlechili eller ½ ts malt chipotlechili
1 ss rapsolje
1 ts salt
2 ss tomatpuré
1 ½ ss paprikapulver
1 ss oregano
2 ½ ts malt spisskum
2 ts chilipulver
1 ½ ts rørsukker
2 store røde paprikaer
2 bokser hele tomater (à 400 g)
1 flaske pils (33 cl)
4 ss konsentrert oksefond
30 g mørk sjokolade (70–99 %)
2 pakker hvite bønner, f.eks. cannellinibønner (à 400 g)
Avokadosalsa: 3 avokadoer 1 ss presset limesaft 2 krm salt
Tilbehør: 2 dl rømme 1 bagett 1 potte frisk oregano
Les også: Grillet lammelår med valnøttsalat

Tips: Stek kjøttdeigen ved høy varme og unngå å steke for mye om gangen. La kjøttdeigen få skikkelig farge – da smaker den mer.
© Stefan Wettainen/Allt om matSlik gjør du:
1. Skrell og hakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. Bløtlegg chilien i kokvarmt vann i ca. 10 min.
2. Del chilien i to og fjern frøene. Brun kjøttdeigen i grove biter i olje i ca. 3 min. Tilsett løk og hvitløk og stek videre i ca. 3 min. Krydre med 1 ts salt.
3. Tilsett chipotle, tomatpuré, paprikapulver, oregano, spisskum, chilipulver og sukker. Stek i ytterligere ca. 2 min.
4. Kjern ut og skjær paprikaen i biter. Ha bitene i gryten og tilsett tomater, øl og fond. La chilien putre under lokk på middels varme i ca. 20 min. Rør om av og til.
5. Riv sjokoladen fint på et rivjern. Skyll bønnene godt i kaldt vann. Rør sjokolade og bønner i chilien og la det koke videre i ca. 3 min.
6. Avokadosalsa: Del og kjern ut avokadoene. Mos kjøttet og bland med limesaft. Krydre med salt.
7. Server chilien med avokadosalsa, rømme og brød. Pynt med et dryss frisk oregano.
Les også: Koteletter med grønnsaker og ertepure