© Stefan Wettainen/Allt om Mat

Chilli con carne med chipotle og mørk sjokolade

Chilien kan lages en eller flere dager før og fryses. Retten kan også fint lages med kjøttfri kjøttdeig.

20. januar 2020 av Petra Lindstrand

Tid: 40 min. + koketid 

Antal porsjoner: 4–6

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

2 løk

4 hvitløksfedd

1 tørket chipotlechili eller ½ ts malt chipotlechili

1 ss rapsolje

1 ts salt

2 ss tomatpuré

1 ½ ss paprikapulver

1 ss oregano

2 ½ ts malt spisskum

2 ts chilipulver

1 ½ ts rørsukker

2 store røde paprikaer

2 bokser hele tomater (à 400 g)

1 flaske pils (33 cl)

4 ss konsentrert oksefond

30 g mørk sjokolade (70–99 %)

2 pakker hvite bønner, f.eks. cannellinibønner (à 400 g)

Avokadosalsa: 3 avokadoer 1 ss presset limesaft 2 krm salt 

Tilbehør: 2 dl rømme 1 bagett 1 potte frisk oregano

Les også: Grillet lammelår med valnøttsalat

Chilli Con Carne
© Stefan Wettainen/Allt om mat

Tips: Stek kjøttdeigen ved høy varme og unngå å steke for mye om gangen. La kjøttdeigen få skikkelig farge – da smaker den mer.

Slik gjør du: 

1. Skrell og hakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. Bløtlegg chilien i kokvarmt vann i ca. 10 min. 

2. Del chilien i to og fjern frøene. Brun kjøttdeigen i grove biter i olje i ca. 3 min. Tilsett løk og hvitløk og stek videre i ca. 3 min. Krydre med 1 ts salt. 

3. Tilsett chipotle, tomatpuré, paprikapulver, oregano, spisskum, chilipulver og sukker. Stek i ytterligere ca. 2 min. 

4. Kjern ut og skjær paprikaen i biter. Ha bitene i gryten og tilsett tomater, øl og fond. La chilien putre under lokk på middels varme i ca. 20 min. Rør om av og til. 

5. Riv sjokoladen fint på et rivjern. Skyll bønnene godt i kaldt vann. Rør sjokolade og bønner i chilien og la det koke videre i ca. 3 min. 

6. Avokadosalsa: Del og kjern ut avokadoene. Mos kjøttet og bland med limesaft. Krydre med salt. 

7. Server chilien med avokadosalsa, rømme og brød. Pynt med et dryss frisk oregano. 

Les også: Koteletter med grønnsaker og ertepure

Seneste

Kanskje er du også interessert i...