Koteletter og grønnsaker
© Fru Timian

Koteletter og grønnsaker med ertepuré

Lettvint og god hverdagsmiddag med koteletter og grønnsaker. Lag alt i en langpanne og spar både tid og oppvask!

8. mars 2019 av Fru Timian

Ingredienser:

Til 4 personer. 


Koteletter og grønnsaker i langpanne.

2 stk. Rødløk

50 g Feta, ost med geitmelk

8 stk. Cherrytomat

100 g Oliven, sorte, kalamata

4 stk. Svin, nakkekoteletter, rå

1 ts. Oregano, tørket

1 Dæsj Pepper, kvernet

1 ts. Salt, bordsalt

3 ss. Olivenolje, vanlig

10 stk. Potet, små med skall

2 stk. Courgette

2 stk. Paprika, rød


Erte og myntepuré:

1 Dæsj Sitron, saft

1 Dæsj Pepper, kvernet

1/2 ts. Salt, flak

1/2 dl Olivenolje, vanlig

2 Håndfull Mynte

150 g Erter, fryst

2 ss. Gresk yoghurt


Slik lager du koteletter og grønnsaker i langpanne:

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en langpanne.

1. Del opp rødløk i båter, paprika i litt store biter, squash i 1 cm tykke skiver og potetene i to.

2. Ha det over i en langpanne sammen med 2 ss av olivenoljen, salt, pepper og tørket oregano. Bland det godt sammen.

3. Sett pannen i stekeovnen og stek i 15 minutter.

4. Krydre kotelettene med salt og pepper og gni litt olje på dem også. Etter 15 minutter, legger du dem i langpannen og steker videre i ca. 20 minutter. Vend kotelettene én gang.

5. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, har du i olivenene, cherrytomatene og fetaosten i små terninger.

6. Dersom kotelettene trenger litt mer farge, skrur du på grillelementet de siste 2 minuttene av steketiden.


Erte og myntepuré

Mens pannen står i stekeovnen, lager du puréen.

1. Kok opp vann i en kjele og ha i de frosne ertene. Gi dem et oppkok og la dem koke i 20 sekunder.

2. Hell dem over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til at du stanser kokeprosessen.

3. Miks ertene og myntebladene sammen med blender eller stavmikser.

4. Spe med oljen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn yoghurten, og server.


Seneste

Kanskje er du også interessert i...